реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Про Ісуса Галілеянина

Слухаю сьогоднішню Євангелію і думаю про тих, які читають і не бачать, слухають і не чують...

Перестріли Ісуса десятеро прокаженних і стали волати до Нього, щоб зцілив. Ісус каже: "Йдіть, покажіться священикам!". Доки йшли - очистилися від прокази. Тільки один із них, побачивши таке чудо, повернувся назад подякувати Тому, хто чудо здійснив. Ісус гірко спитав: "Чи ж не десятеро зцілилися - де ж інші дев'ять?!".

І далі - увага!- каже, що тільки іноплемінник подякував. Називає його самарянином.

Тобто цілком можна зробити висновок, що інші дев'ятеро були не самарянами і не галілеянами.. Але чому іноплемінник для Христа? Та тому, що й Христос - галілеянин.

А загальновідомо (та мало хто хоче це знати), що тодішня єврейська держава складалася з трьох частин - Іудеї, Самарії та Галілеї (почитайте Вікіпедію). І стосунки між ними були дуже напруженими - скажімо, самарянка біля колодязя Якова здивувалася, коли Христос до неї заговорив. Тобто навіть не спілкувалися між собою.

... Згадав це, бо в інтернеті стали поширювати єресь - мовляв, хтось зробив антропологічний портрет Ісуса і він має виразно семітські риси. Хоча насправді жодна ікона Ісуса і Його Матері не показує семітських рис обличчя. Що й зрозуміло - Ісус був галілеянином.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Галілея, Василь Чепурний, Євангеліє, Ісус


Читайте також



Коментарі (0)
avatar