реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Про фарш, плюшки і м’якушки

[b]Інспектори державного нагляду ДП “Чернігівстандартметрологія» провели у червні 18 перевірок підприємств області. У 88% випадків фахівці виявили порушення вимог нормативної документації при виробництві продукції.[/b

Про це повідомила в. о. генерального директора державного підприємства «Чернігівстандартметрологія» Лариса Кравченко.
«У червні інспектори державного нагляду провели 16 перевірок за планом та 2 – позапланові», - сказала вона.

Зокрема у фізичної особи підприємця Стародубець з міста Городня перевірялася партія плюшок «Новомосковських» та калачів «Поліських». Вони не відповідали вимогам нормативної документації за фізико-хімічним показником. Вологість м’якушки була вищою від граничної норми.

Фахівці державного нагляду також заборонили реалізувати 180 кг м’ясних напівфабрикатів ЗАТ “Євротек”. Зокрема, фарш свинячий “Домашній” та курячий через те, що партії фаршу не пройшли дослідження за показниками безпеки на мікотоксини та антибіотики.

Загалом упродовж місяця фахівці перевірили продукції на суму майже 22 мільйони гривень. Порушення виявили на 13 підприємствах, з яких 9 – міні-цехи. Вартість забракованої продукції склала близько 8 мільйонів гривень.

За результатами перевірок інспектори видали 11 приписів про заборону реалізацій партій продукції, 12 приписів про заборону реалізації продукції, 13 приписів про усунення порушень вимог стандартів, норм і правил.
Сума застосованих господарських штрафів становить майже 500 тисяч гривень. Вони сплачуються до місцевих бюджетів за місцем знаходження підприємств.

Прес-служба ДП «Чернігівстандартметрологія»



Теги:заборонена продукція, споживач


Читайте також



Коментарі (0)
avatar