реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Привселюдно замилюють очі...

Як депутат Ніжинської міської ради, я неодноразово звертався на сесіях до міського голови Олександра Кодоли з приводу сумнівного проведення тендерів на виконання будівельних робіт у Ніжині. Але зрозумілих відповідей так і не отримав. Це стосувалося впорядкування-осучаснення вулиці Миколи Гоголя, і зведення нової огорожі довкола скверу його ж імені, і ремонту вулиці Тараса Шевченка. І от у січні, після розмови з ніжинськими підприємцями, я звернувся до начальника управління освіти нашого славного міста Валентини Градобик із депутатським зверненням стосовно проведеного поточного ремонту дошкільного навчального закладу (ясла-садок) «Лілея».
Із наданих та «роздобутих» матеріалів досить швидко проглядається висновок, що сьогоднішнє керівництво міста безсоромно розтринькує (а може, й розкрадає) кошти ніжинців, які не так то й легко нині накопичувати – в час, коли економіка з різних причин пробуксовує.

Порівняйте і зважте… У тендері, як і належить, приймали участь декілька учасників. Найкращу (найдешевшу) пропозицію надала ФОП «Шило Світлана Миколаївна» – виконати необхідні роботи за 451454,00 грн. Наступний учасник – ТОВ «НіжинЖитлоБуд» – за виконання цих же робіт підняв планку вартості до 505647,00 грн. Здавалося б, що тут гадати-мудрувати? Понад півсотні тисяч гривень нині на дорозі не валяються…
Перемогла Світлана Миколаївна?!.
А дзуськи!

Особа, відповідальна за проведення торгів, ні сіло, ні впало – складає сумнівний протокол і відхиляє тендерну пропозицію ФОП «Шило С. М.», автоматично перевівши стрілки переможця тендеру на помітно дорожчого конкурента – ТОВ «НіжинЖитлоБуд».
Із відкритого доступу, всезнаючий Гугл, не вагаючись, поділився інформацією про згадану організацію, засновниками якої є мешканці Чернігова, хоча й зареєстрована вона в Ніжині. Це – Микола Володимирович Медвідь і Юлія Віталіївна Бруй, які в рівних долях створили статутний фонд у розмірі всього-на-всього 10 тисяч гривень.

Хто ж вони, ці, так би мовити, надзвичайно проникливо-переконливі засновники?
Все – як на долоні…

Медвідь М. В. – представник та виконавець робіт від «Укрсівербуду» в Ніжині. Так-так, того самого, який виконує масштабно-заглиблені роботи на історичній (не дай Бог, ще й істеричній) вулиці Гоголя, а заодно, звісно, й огорожі довкола скверу його ж імені (правда, під іншою личиною).
Бруй Ю. В. – ще недавно довірена особа (на платній основі) депутата Верховної ради України попереднього скликання, а нині – дивовижно-розворотливого мера Ніжина Олександра Михайловича Кодоли.
Директором цієї ТОВки-заготовки призначена Світлана Юріївна Роговинська. А чия вона довірена особа, можна тільки догадуватися, тим більше – зважуючи та зіставляючи певні спостереження з наявними фактами.
Розворотливість і удача – прямо таки фантастичні! Всім би так у руку пливло – і ніякі б кризи нам не страшні були!

Ледь зареєструвались – 30 липня 2021 року, та й взяли участь в вищезгаданому тендері. Воно б і нічого б, та врізається в очі: офіційно працевлаштованого спеціаліста – жодного, один-однісінький директор, досвід – відсутній, а така сміливість – як із одного боку, так і з іншого.

Не буду говорити про якість виконаних робіт, та кошти в сумі зазначених 505647 гривань Ніжинське управління освіти 23 грудня минулого року заплатило сповна! Отже, якщо порівняти з пропозицією нахабно відкинутого конкурента, прямі втрати Ніжина, як мінімум, складають 54193,00 грн.
Та й роботи по садочку: не поточний ремонт, а тягнуть на капітальний! А це – зовсім інша звітність та контроль…

Як ви гадаєте, шановні, усі такі дурні, як ми?.. Чи ще й дурніші є?.. Привселюдно очі замилюють і – анічичирк?..

Може, хоч хтось із правоохоронних органів знайдеться і порівняє?..
Матеріали для ознайомлення – не під сімома замками.

Віталій КУБРАК,
депутат Ніжинської міської ради кількох скликань



Теги:Віталій Кубрак, Олександр Кодола, Корупція, Ніжинська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar