реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Приватний сектор ремонтуватимуть спільно з владою

Чернігівська міська рада розробляє проект «Програми розвитку інженерно- транспортної інфраструктури приватного сектору». Вже пройшло перше засідання відповідної комісії.

У проекті програми йдеться про будівництво та ремонт інженерно-транспортної інфраструктури приватного сектору (доріг, водогонів, каналізації) на умовах співфінансування з міським бюджетом. По суті, це розповсюдження тих же принципів і механізмів, що запропоновані в Чернігові будинкам з ОСББ.

Зараз обговорюється співвідношення внесків мешканців і бюджету - проект програми пропонує на рівні 30% на 70%. Проте, члени комісії запропонували й інші співвідношення, найбільш логічним і справедливим з яких було визнано оплату 20% мешканцями і 80% бюджетом (як і для ОСББ).

Окрім того, члени комісії запропонували максимально спростити процедуру збору коштів населенням. Разом з тим, учасники обговорення дійшли висновку про те, що такі кошти під час їх збору мають зберігатися не у вуличкомах, а на безготівкових рахунках. Тобто, швидше за все, для цього потрібно буде створювати кооперативи, громадські неприбуткові організації або (досвід Вінниці) – «органи самоорганізації населення». Наразі юридичному відділу міської ради доручено запропонувати шлях збирання коштів, який буде і законним, і зрозумілим та зручним для людей.

Як повідомив заступник міського голови Олександр Кириченко, на частині вулиць відповідні роботи будуть йти вже цього року.



Теги:приватний сектор, вуличкоми, Черныгывська мыська рада, Подусівка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar