реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Присутність чоловіка на пологах дружини - це збочення, - експерт

У кожній жінці має бути загадка...
Директор Інституту репродуктивної медицини Федір Дахно категорично проти партнерських пологів:

"Згадайте: у давнину бабусі-повитухи чоловіків навіть на поріг не впускали. Жінка завжди має залишатися таємничою, загадковою, сексуальною. Я багато років відпрацював у пологовому будинку, у медінституті в Харкові, і ніколи не погоджувався на пропозиції партнерських пологів. Тоді й не було такого психозу довкола цього".

«Дорога редакціє! Не маю з ким поділитися своїми думками, вирішила написати до вас. Свого сина я народжувала вісім років тому. Тоді ще не було модно кликати на пологи чоловіка, але я би на це ніколи не пішла. Не знаю, чому. Мені здається, що має бути якась таємниця, непроникна для чоловіків. Може, моя думка викличе здивування у когось чи несприйняття, але мені здається, що чоловік, який гладить руку чи витирає піт з чола і більше нічим допомогти не може, лише заважає жінці і лікареві. Я би відволікалася на нього, а не була сконцентрована на командах акушера-гінеколога. Та й не відомо, чи він би витримав таке видовище... Ніколи б не дозволила, щоб хтось з моїх близьких був присутній у такий момент. Згадайте: у давнину бабусі-повитухи чоловіків навіть на поріг не впускали. Не думаю, що всі теперішні нововведення у медицині є доцільними...

З повагою – Лариса Миськів, 35 років, м. Полтава».

Запитання пані Лариси кореспондент «ВЗ» поставив засновнику репродуктивної медицини в Україні, професору, заслуженому діячеві науки і техніки України, академіку УАН та Нью-Йоркської АН, директору Інституту репродуктивної медицини (м. Київ) Федорові Дахну. І хоча думки професора не завжди співпадають із популярними віяннями в сучасній медицині, все ж вони заслуговують на те, щоб з ними ознайомитися.

- Як ставитеся до поширених сумісних – партнерських – пологів: коли поруч щасливий тато вмліває біля дружини, яка – у пологах?

- Негативно. Не тому, що мені шкода, щоб він там стояв. Не завжди гола жінка викликає сексуальну симпатію. Естетики там мало – лише фізіологія. Жінка завжди має залишатися таємничою, загадковою, сексуальною... Я багато років відпрацював у пологовому будинку, у медінституті в Харкові, і ніколи не погоджувався на пропозиції партнерських пологів. Тоді й не було такого психозу довкола цього. А тепер я вас запитаю: як гадаєте – хто у житті розумніший: чоловіки чи жінки?

- Думаю, жінки...

- Правильно. А знаєте чому? Бо немає такої жінки, яка би побігла за чоловіком лише тому, що у нього... гарні ноги. Вона підсвідомо обирає того чоловіка, який би став гідним батьком для її дитини. Жінка – глибоко розумна і неосяжна для чоловіків.

- Дуже часто чоловіки хочуть, щоб народився саме син, а мама хоче дівчинку. Чи можна «запрограмувати» стать дитини?

- Жінка не повинна знати, хлопчика вона народжуватиме чи дівчинку, - вона повинна носити дитя, а чоловіку казати: «Що туди поклав – те я тобі і віддам». Надто мало випадків, коли вдається вирахувати стать дитини. Але уявіть собі, що вагітній жінці, в якої вже троє синів, на УЗД кажуть: «Хлопчик». І трапляється, що жінка проклинає ту дитину вже на 20-му тижні вагітності...

Зі свого життєвого досвіду і лікарської практики переконаний: жінка повинна виношувати не хлопчика чи дівчинку, а – своє найдорожче дитя. Навіть якщо це вже четвертий чи п’ятий хлопчик. Хочеться дівчинку? Тоді рвонути за п’ятим чи шостим... Може, буде дівчинка.

Воля народу



Теги:УЗД, партнерські пологи, збочення, лібералізм, Пологи, Чоловік і жінка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar