реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Прилуцькі козаки молилися на місці спочинку полковника Нечая

Козацька формація храму Різдва Пресвятої Богородиці разом з своїм духівником протоієреєм Віталієм Юрочко ,з благословення єпископа Чернігівського і Ніжинського Іларіона відправилась в дорогу до не менш славного краю –волинського ,а саме до Свято -Георгіївського монастиря що на козацьких могилах .

Козаки ОПКП імені П.К.Сагайдачного наче окрилені рушили до козацької святині, до місця яке є святим , до святині яка ось вже протягом кількох століть дбає про добру славу козацького роду, про подвиг який не підлягає забуттю .

Прибувши до монастиря всі були вражені гостинністю і привітністю монахів .Благочинний монастиря ієромонах Никон провів нас на територію обителі, сам безпосередньо був оповідачем про кожен клаптик цієї святині яку освятили своєю кров’ю мученики за віру і батьківщину. Паломники увійшли до храму , в якому перед боєм Богдан Хмельницький молився і причащався, і хай хто скаже про духовність роду нашого-вольного, після оповіді ,по молитві усі спустились в підземелля, і підземними коридорами дійшли до усипальниці –місця останнього спочинку борців за волю і за віру.

Панахиду служили спільно - братія монастиря і полковий духівник, після молитви козаки на чолі з отаманом Олегом Дурбаловим вирушили до місцини де знаходилася ставка Богдана Хмельницького. Опісля всі разом побували на місці спочинку останнього оборонця переправи Івана Нечая. А неподалік місце загибелі трьохсот козаків , де збереглось два древні козацькі хрести , на цьому місці була звершена панахида по закінчені якої отаман ,висипав на могилки землю взяту з рідної прилуччини , а саме з –під собору Різдва Пресвятої Богородиці .

http://cerkva.in.ua/eparhia/275-palomnyctvopryluky.html






Коментарі (0)
avatar