реклама партнерів:
Головна › Новини › СПОРТ

Прилучанка Ольга Завгородня - на п’єдесталі Європейської першості поліцейських

Тендітна, усміхнена, привітна. Ця дівчина у відповідальний момент може бути сильною, мужньою, вольовою, як сталева пружина, яка, випростовуючись, невпинно мчить до перемоги. Це прилучанка Ольга Завгородня, старший лейтенант міліції, інспектор спортивної команди навчального центру підготовки працівників ОВС при УМВС України в Чернігівській області. На чемпіонаті Європи з легкої атлетки серед поліцейських, що проходив в кінці вересня в Донецьку, виборовши «золото» в естафеті 4 по 400 метрів та «срібло» на дистанції 800 метрів, вона внесла вагомий вклад у загальну перемогу збірної України на цих змаганнях.

Ольга Леонідівна Завгородня народилася 6 січня 1983 року в місті Прилуки в сім’ї простих трударів. Тато Олі, Леонід Олексійович, працював майстром з наладки холодильних установок (нині - пенсіонер). Мама, Ніна Федорівна, - кондитер. А ще у Олі є старша сестра Таня, яка вже має свою сім’ю та мешкає окремо.

Замалечку, худорлява й прудка, Оля виявляла здібності до легкої атлетики, особливо в забігах на короткі дистанції. Талановиту 7-класницю в 13 років помітив тренер Прилуцької дитячо-юнацької спортивної школи «Спартак» Михайло Марченко. Який розгледів у ній задатки майбутньої чемпіонки. Взявши дівчину під свою опіку, став наполегливо готувати з неї майбутню чемпіонку.

Після закінчення Прилуцької школи № 1 Оля (яка вчилася на «відмінно») без особливих проблем вступила на навчання до Чернігівського Державного інституту економіки та управління. Продовжуючи тренуватись, в 20 років вона вже виконала нормативи майстра спорту з легкої атлетики з бігу на 400 мертів з барєрами. А в 2005-му виборола бронзову медаль на двадцятьтретіх Всесвітніх літніх студентських іграх "Універсіада 2005" в турецькому місті Ізмір на узбережжі Егейського моря.

Але Ольга не зупинилась на досягнутому, не вдовольнилася лише своїми спортивними досягненнями. В 2007-му вона вирішує здобути другу вищу освіту і вступає на факультет фізичного виховання Чернігівського Державного педагогічного університету, який закінчила у 2009-му. За цей час дівчина успішно виступила на Всесвітній Універсіаді в Бангкоку в 2007-му, де виборола золоту медаль в естафеті 4 по 400 метрів та здобула звання майстра спорту міжнародного класу. Також в складі збірної України була учасницею чемпіонату світу з легкої атлетики в місті Осака (Японія).
В 2008-му талановиту спортсменку помітили керівники спортивної команди навчального центру підготовки працівників ОВС при УМВС України в Чернігівській області. Так, Ольга Завгородня стала інспектором спортивної команди УМВС України в Чернігівській області, лейтенантом міліції. З 2009-го в легкоатлетичних змаганнях до своєї дистанції 400 метрів Ольга додала ще й дистанцію 800 метрів. На чемпіонаті України-2009 з легкоатлетичного кросу серед силових структур, на якій вона виступала за УМВС України в Чернігівській області була другою.

І от у вересні 2010-го на чемпіонаті Європи з легкої атлетики серед поліцейських, участь у якому брали півтори сотні учасників з 16 країн, Ольга Завгородня стала кращою в естафеті 4 по 400 метрів, разом з Наталією Легедою, Оксаною Щербак та Антоніною Єфремовою, а також виборола «срібло» в забігу на 800 метрів (де перемогу святкувала також українка Ганна Міщенко) чим забезпечила перемогу нашої збірної в загальнокомандному заліку.
То ж ми вітаємо нашу землячку з перемогою. Зичимо міцного олімпійського здоров’я, нових успіхів у спорті та особистому житті.

Відділ зв’язків з громадськістю
УМВС України в Чернігівській області







Теги:Прилуки, Ольга Завгородня, легка атлетика, Поліцейські


Читайте також



Коментарі (0)
avatar