реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Прилучани збирають підписи проти міської голови

У Прилуках розпочався збір підписів прилучан, які вважають неефективною роботу міського голови та її команди, пише сайт "Деснянська правда".

Зазначається, що за чотири місяці, упродовж яких Ольга Попенко обіймає посаду прилуцького мера, в соціальних мережах не припиняються нарікання на її бездіяльність. Останньою краплею стала ожеледиця на вулицях міста. На боротьбу з нею виступили опозиційні депутати, а Ольга Попенко разом із командою самоусунулися від вирішення проблеми.

Про це говорять й обласні депутати, жителі Прилук, зокрема, Дмитро Пахомов, депутат обласної ради від "Слуги Народу". Він неодноразово на своїй ФБ-сторінці піддавав гострій критиці бездіяльність прилуцької міської влади, зокрема, й щодо незадовільного прибирання вулиць від наслідків негоди.

«У Прилуках роботу влади виконує погода! Сонце вийшло,+1,5о, та почало чистити дорогу і тротуари», – зазначив у своєму дописі Дмитро Пахомов. А в іншому поставив у приклад роботу комунальників Чернігова та Ніжина: «Нормальна влада працює, а не чекає потепління, аби сказати, що побороли негоду!»

Загалом криза у міській раді Прилук триває від початку обрання на посаду міського голови одіозної Ольги Попенко, ім’я якої на початку минулого року «прогриміло» на всю Україну через зарплатний скандал. Тоді було оприлюднено інформацію, із якої випливало, що Ольга Попенко заробляє на місяць близько 90 тисяч гривень, у той час, як її офіційний оклад — лише 10 тисяч гривень. За інформацією блогера Стаха, у мера була премія (200% окладу), матеріальна допомога (400%) і такі приємні дрібниці, як інтенсивність роботи (50%), відрядження (50%).

Скандали супроводжують Ольгу Попенко й після переобрання. Так, із міською радою судиться Артем Рожко, депутат від партії «РІДНИЙ ДІМ», якого напередодні Нового року було обрано секретарем Прилуцької міської ради. А потім пані голова, буквально за кілька днів, своїм розпорядженням відмінила це рішення, посилаючись на нібито конфлікт інтересів.

26 січня новим секретарем став Сергій Чміль, депутат від ЄС. При цьому, за твердженням Артема Рожка, кворуму в сесійній залі не було.

Днями Ольга Попенко пішла ще далі – після того, як не зібралася сесія, вона заявила про намір узагалі розпустити раду. Артем Рожко з цього приводу зазначив:

«Нагадаю, що минулого разу міському голові було достатньо присутності 17 депутатів, щоби провести сесію, на якій призначили управлінців на ключові посади в місті. То чому ж не можна цього зробити зараз? Бо така сесія нелегітимна і дії міського голови підпадають під кримінальну відповідальність? Дайте відповідь, депутати від влади!

У свою ж чергу, хочу пояснити, що депутати від опозиції не блокують роботу сесій, ми просто не хочемо мати справи з нелегітимними діями влади. Зараз ми чекаємо судового рішення стосовно посади секретаря міської ради. Як тільки воно буде ухвалене, ми продовжимо роботу. Адже діяльність міської ради в першу чергу повинна бути законною!»Час чернігівський



Теги:Прилуки, Ольга Попенко, Валерій Дубіль


Читайте також



Коментарі (0)
avatar