реклама партнерів:
Головна › Новини › Спецакції

Приходьте на виставку подарунків Л.І.Брежнєву

В Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стародавній» (в Колегіумі, на Валу) відкрилася виставка подарунків Брежнєву «...І особисто Леоніду Іллічу» з фондів Музею історії м. Дніпродзержинська (Дніпропетровська область).
На виставці представлені унікальні експонати: скринька із зразками мінералів (автор – Г.В’яткін. Від трудящих Східного Казахстану, 1976 р.); скринька дерев’яна, художньо інкрустована з портретом Л.І. Брежнєва (від мешканця с. Яворів Косівського району Івано-Франківської обл., 1978 р.); декоративний макет атомного реактора (від Міністерства енергетики і електрифікації СРСР, 1981 р.); дарунки ісламського культурного центру (Індія, 1977 р.); Л.І. Брежнєв за письмовим столом (автор – Т.В. Левицька. Тканина, вишивка гладдю. Від Сумського обкому КПУ, 1981 р.); скринька. Л.І. Брежнєв серед робітників (підлаковий розпис. Мстера. Від колегії Міністерства автомобільної промисловості СРСР, 1981 р.); таріль декоративна (метал, карбування. Від ЦК Компартії Перу, 1976 р.); гобелен з портретом Л.І. Брежнєва (бавовна, від херсонських текстильників, 1976 р.) та ін.

Усього в експозиції близько 60-ти подарунків Леоніду Брежнєву: картини, скульптури, величезні вази і килими з портретами Брежнєва, поштові марки і тому подібне. Велику частину подарунків складають оформлені в розкішні футляри вітальні адреси від трудових колективів, братських країн і партійних організацій.

Довідка.
Дніпродзержинський музей історії міста щорічно відкриває 50-60 нових виставок, що дає можливість знайомити відвідувачів з музейними фондами, а також колекціями інших музеїв України та зарубіжжя. Щорічно музей відвідує 55-70 тисяч чоловік.
Експозиція музею відтворює історію міста з найдавніших часів до сучасності.
Її складовою частиною є окремий розділ «Л. І. Брежнєв та його час», присвячений життю і діяльності уродженця міста, державного та політичного діяча Леоніда Ілліча Брежнєва.
Сергій ЧЕРНЯКОВ




Теги:Дніпродзержинськ, Чернігів стародавній, БРЕЖНЄВ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar