реклама партнерів:
Головна › Новини › Спецакції

Приходьте на виставку-ярмарок!

Чернігівські митці запрошують на акцію «Арт-МайданЧиК»!

30 квітня у сквері біля світломузичного фонтану (відомого чернігівцям як сквер з «Жабками») люди різного віку та соціального статусу – від студентів і старшокласників до пенсіонерів - представлять плоди свого натхнення, творчості та праці. Вперше в Чернігові за ініціативою громадськості відбудеться культурно-мистецька акція «Арт-майданЧиК». Її підготовку веде творча група у складі майстрів – професіоналів і аматорів. Всебічну допомогу надає Чернігівський туристично-інформаційний центр.

Як розповіла Вікторія Сидорова, у програмі акції - виставка-ярмарок сувенірів і подарунків ручної роботи. На даний момент про свою участь заявили 10 установ і організацій (інтернет-магазин “Лавка ремесел”, магазин-студія “Макош”, салон-студія “Писана торба”, КМЦ “Інтермеццо”, міське обєднання інвалідів “Шанс”, обєднання майстрів “Золотий сад”, “Арт-студія” Ольги Краснопольскої, Будинок школяра Чернігівського району, обласна організація Спілки майстрів та інші) — кожна представлятиме вироби 5-10 майстрів. А також формується перелік окремих учасників. Їх уже понад 30. Багато хто вперше наважився виставити свої вироби.

Чернігівці зможуть придбати керамічні вироби, прикраси з бісеру та полімерної глини, декоративні речі з шкіри, квіти з тканини, сумки, картини, ляльки-мотанки, вирізблені шкатулки, мило ручної работ та багато іншого. Крім того, відбудуться майстер-класи (гончарство, ліплення з солоного тіста, полімерної глини, лялька-мотанка, витинанки, вишивка стрічками, бісером тощо). Гості свята зможуть спробувати виліпити горщик чи чашку на справжньому гончарному крузі. У програмі заплановані також виступи бардів, музикантів-інструменталістів, танцюристів. На власні очі можна буде побачити виступ чернігівських учасників проекту «Майданс» телеканалу «Інтер», а також почути спів шотландської волинки.

За словами керівника Чернігівського туристично-інформаційноо центру, ця акція увійшла до Календаря подій м. Чернігів на 2011 рік. Вона, без сумніву, сприятиме популяризації традиційних ремесел і промислів, а також сучасного рукоділля, відкриє нові таланти. Крім того, «Арт-МайданЧиК» посприяє формуванню туристичної привабливості міста, і, напевно, стане поштовхом для розвитку ринку сувенірної продукції. Важливою є соціальна складова проекту, адже співорганізатором акції є міське громадське об’єднання інвалідів «Шанс». За словами депутата Чернігівської міської ради і голови правління “Шансу” Світлани Федорової, для її підопічних дуже важливо, що вони зможуть представити свої роботи.

- Наші юнаки і дівчата відчутиватимуть себе повноцінними серед однолітків, зможуть показати жителям Чернігова, що вони не сидять без діла, чимось захоплюються, майструють і вміють створювати прекрасні речі. Сподіваюся, ця акція стане першою ластівкою, адже це вперше подібний захід ініціює сама громадськість. Ми намагаємося зробити наше місто ще більш красивим, зацікавити туристів, організувати змістовне дозвілля для жителів Чернігова, - підкреслила Світлана Федорова.

Організатори акції “Арт-МайданЧиК” сподіваються, що вона стане традиційною і навіть постійно діючою (хоча б у вихідні дні, десь на певно визначеній і обладнаній території), що в нашому місті нарешті з'явиться культурно-мистецький майданчик, який стане чернігівським Андріївським узвозом чи Арбатом.







Теги:майстри, арбат, народні майстри, Арт-студія, бісер


Читайте також



Коментарі (0)
avatar