реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Приходька можуть посадити?

27 грудня минулого року після багаточисельних звернень та скарг депутатів Ніжинської міської ради, які зверталися з вимогою порушити проти мера Ніжина М.Приходька кримінальну справу за ст.353 Кримінального Кодексу України за самовільне привласнення владних повноважень Генпрокуратура скасувала постанову Ніжинської міжрайонної прокуратури про відмову у порушенні кримінальної справи проти мера Ніжина.

Таким чином Генпрокуратура поставила під сумнів правомірність дій Ніжинської міжрайонної прокуратури у відмові притягнути мера Ніжина М.Приходька до кримінальної відповідальності по факту самовільного привласнення владних повноважень, тобто незаконного перебування на займаній посаді.

Нагадаємо, що у 2008 році мера Ніжина М.Приходька було затримано за отримання хабара у особливо великих розмірах. У зв’язку з цим Генеральною прокуратурою були вжиті заходи про відсторонення мера Ніжина від посади згідно кримінально-процесуального кодексу.

Отже Генпрокуратурою буде проводитись досить ретельна та ґрунтовна перевірка з приводу законності перебування на займаній посаді мера Ніжина. Якщо все таки буде встановлено, що М.Приходько незаконно перебуває на посаді міського голови, він буде притягнутий до кримінальної відповідальності за ст..353, за якою передбачено міру покарання у вигляді 7 років позбавлення волі.

Депутат Ніжинської міської ради Максим БАГРІНЦЕВ



Теги:приходько, Ніжин, хабар


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Добровільний вихід у відставку в нормальних країнах вважається справої честі, засобом набуття імунітету від звинувачень. На жаль, наші політики не бачать цієї межі і готові йти до кінця. Якого? Це випадковість, що за останні 2 місяці у Ніжині "згоріло" 3 депутати міської ради?
avatar