реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Прийдіть до нас на ревізію!

Працівників трьох сільрад Срібнянського району неабияк порадували результати ревізій КРУ: їм зробили суттєві донарахування до зарплати.

При плановій ревізії у Савинській сільраді ревізори виявили, що голові сільської ради та секретарю не виплачувалася надбавка до посадових окладів, яка передбачалася законодавством до 1 червня 2009 року і яка була встановлена відповідним рішенням сесії сільської ради. Тому за підсумками ревізії їм донарахували заробітної плати на загальну суму 6,7 тисячі гривень. Крім того, у зв’язку з тим, що сільський голова вже досяг пенсійного віку, тепер на підставі нової довідки про розмір заробітної плати йому зробили перерахунок пенсії у бік збільшення.

Аналогічні порушення щодо невиплати надбавок ревізори встановили в Олексинській та Дігтярівській сільрадах. Ось тільки там, крім сільського голови та секретаря, надбавку до посадових окладів не отримували спеціалісти-землевпорядники та самі головні бухгалтери. За результатами ревізій працівникам цих сільрад доплатили відповідно 7,2 і 7,6 тисячі гривень.

Новини, як відомо, поширюються швидко. Тому інформація про те, що в третій поспіль сільраді після ревізії перераховується зарплата в бік збільшення, стала відома вже всім працівникам органів місцевого самоврядування.

Тож, незважаючи на те, що в актах ревізій об’єктивно фіксуються й інші факти фінансових порушень, все частіше на адресу працівників КРУ лунає таке певною мірою парадоксальне, але приємне звернення: «Прийдіть до нас, будь ласка, на ревізію!».

Ірина МАРТИНЮК,
начальник міжрайонного контрольно-ревізійного відділу в Срібнянському районі




Теги:Срібнянський район, зарплата, КРУ, сільради


Читайте також



Коментарі (0)
avatar