реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Причина війни... сусідська курка

Кожен, хто хоча б трохи жив у селі, не з пліток знає, що таке «сусідські війни». Завжди знайдуться невдоволені сусіди, яким то межа не там проходить, то гілки з вашого дерева дають тінь на їхню городину, чи то ваші кури залізли в їхній город і нашкодили. Зазвичай такі суперечки далі нецензурної лайки через паркан не йдуть і викликають у випадкових свідків лише посмішки, але бувають ситуації, коли такі інциденти закінчуються плачевно.

Нещодавно до Бахмацької міліції звернулася 34-річна місцева мешканка Олена (всі імена змінені) і повідомила, що сусідка погрожує їй та її неповнолітній дитині вбивством. На виклик одразу виїхала слідчо-оперативна група. Прибувши на місце, міліціонери встановили, що напередодні сусідка заявниці Галина шукала зниклу курку. В пошуках їй допомагала інша сусідка, яка сказала, що бачила, як Олена кілька годин тому била її курку ломакою. Звісно, обуренню господині не було меж. Дочекавшись, коли Олена повернеться з міста, жіночка вискочила з-за паркана і почала лаятися. Олена була не сама, а з неповнолітньою дочкою. Вона попросила розлючену сусідку у присутності дочки не лаятися, але остання на зауваження не реагувала. Олена сказала Галині, щоб та позакривала дірки в паркані і тоді її кури не будуть заходити на чужий город. Ці слова були, наче червона ганчірка для бика.
«Зараз я тобі позаділую!» — просичала Галина, а потім розвернулася і побігла до свого будинку.

Вже через хвилину вона стояла біля паркана з пневматичною гвинтівкою. Як завзятий стрілець вона, не прицілюючись довго, почала стріляти по Олені та дочці, але ті вчасно втекли. Услід розлючена сусідка ще довго кричала, що і як вона з ними зробить. Олена не на жарт перелякалася за дочку, вони швиденько забігли до будинку, звідки вже й зателефонувала до міліції.

Наразі слідчим відділом Бахмацької міліції проти «стрільця» була порушена кримінальна справа за ст. 129 ч. 1 Кримінального кодексу України — погроза вбивством. Винний у згаданому діянні карається арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до двох років. Розслідування триває.

Борис КОНОВЧЕНКО.

Чернігівська обласна газета "Біла хата"




Теги:Бахмацький район, курка, погроза вбивством, сусідська війна, гвинтівка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar