реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Президенту відкрили дошку

Мова йде про президента Української Народньої республіки в екзилі Андрія Лівицького (1879 – 1954). Саме йому і відкрито пам’ятну дошку на будівлі гімназії № 1 імені Георгія Вороного у Прилуках.

Андрій Лівицький навчався у Прилуцькій чоловічій гімназії з 1888 по 1892 рік. Він був продовжувачем традицій української державності в умовах еміграції з 1924 року до кінця свого життя. Саме завдяки йому ідея правонаступництва не була забута, а була збережена і символічно передана керівництву відродженої незалежної України.

Василь ЧЕПУРНИЙ, "Голос України"
Чернігівська область.
Фото прес- служби Прилуцької міської ради



Теги:УНР, Андрій Лівицький. Прилуки


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
Андрій Лівицький відомий як одноосібний підписант Варшавського договору 1920 року, за яким Волинь і Галичина підпали під Польщу в обмін на підтримку Директорії у відвоюванні Києва.
Врешті, Петлюра не втримався в Києві, а Польща переуклала договір у Ризі з більшовицькою Росією, залишивши далі за собою наші західні землі.
Тому дане вшанування дає привід нагадати про неоднозначність оцінок вчинків діячів УНР ще їх сучасниками.
Як тоді нам оцінювати цього діяча після теперішньої втрати частини території?! Може колись так само будуть відкривати меморіальні дошки тим, які до цього спричинили?
avatar