реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Президент у США: Україна - не бідна родичка!

Президент України взяв участь у Всесвітньому форумі лідерів, який був організований Колумбійським університетом та виступив з доповіддю стосовно подій в Україні та викликів, які стоять перед нашою країною і глобальним світом в контексті агресії Росії проти України.

Президент у своєму виступі нагадав присутнім, що такі відкриття та досягнення людства, як вертоліт, реактивний пасажирський літак, космічний човник, генетичний код, трансплантація рогівки і лазерний діод були винайдені етнічними українцями. При цьому

Президент також зазначив, що українці також були серед засновників і винахідників Apple, IMAX, PayPal і WhatsApp і створили багато інших новацій, які змінили наше життя в останні роки.

Президент наголосив на тому, що Україні, яка рухається шляхом реформ та прагне стати вільною, незалежною, демократичною, ціннісно-зорієнтованою країною протистоїть нео-імперська експансія і агресія з боку Росії. Глава Української держави нагадав, що цими діями Росія порушила всі свої міжнародні зобов'язання відповідно до Статуту ООН, Гельсінського Заключного акта та Паризької хартії для нової Європи та закликав до переосмислення усієї системи міжнародної безпеки.

Виступ Президента України транслювався у прямому інтернет-ефірі для інших провідних університетів США, таких як Єльський та Гарвардський.



Теги:винаходи українців, Колумбійський університет, російсько- українська війна, порошенко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar