реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Президент у Чернігові посміявся з Москви

"Коли у Чернігові вже стояли храми, у Москві були лише болота" - сказав у нашому місті Президент України Петро Порошенко, нагадавши очевидну, але таку неприємну для толочків, кузнєцових та інших якбиісториків істину.

У нас навіть села є давніші за Москву - улус Золотої Орди. Скажімо, село Блистова Менського району має точних 900 років.

Також під час виступу в Чернігівському Національному педагогічному університеті імені Т.Шевченка Петро Порошенко висловив готовність до проведення референдуму щодо федералізації і державного статусу української мови. При цьому глава держави впевнений, що український народ скаже "ні" у відповідь на таке питання в бюлетенях.
"Перша і єдина державна мова в нас має бути українська. Ні про що інше розмови в нас не може бути. В зоні АТО 62% військовослужбовців, які захищають Україну, є російськомовні. І це найкраща відповідь Путіну, який нібіти прийшов захищати російськомовних. Ми захищаємо свою землю, і ті, хто говорить російською мовою, люблять Україну не менше за тих, хто говорить українською", — сказав глава держави.



Теги:заснування Москви, Чернігівський педуніверситет, Блистова


Читайте також



Коментарі (0)
avatar