реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Правосуддя ще збереглося...

Колегія присяжних в США виправдала 18-річного юнака Кайла Ріттенхауса за звинуваченням в умисному вбивстві двох учасників BLM-протестів у місті Кеноша, штат Вісконсін. Адвокати Ріттенхауса наполягали, що його дії укладалися у рамки самооборони.

У серпні минулого року, Кайл Ріттенхаус, тоді у віці 17 років, застрелив двох чоловіків і поранив ще одного в руку під час зіткнень. До речі, усі три були білими. Він був озброєний напівавтоматичною гвинтівкою типу AR-15, а людина, поранена Ріттенхаусом, була озброєна пістолетом. Ріттенхаус сказав, що вийшов захищати автосалон від вандалізму.

Спершу неозброєний чоловік напав на Ріттенхауса і спробував відібрати його гвинтівку. Ріттенхаус чотири рази вистрілив у нього, поціливши його в пах, руку та стегно, голову та спину. Нападник помер.

Пізніше виявилося, що цей BLM-активіст відсидів 12 років за педофілію і опинився серед погромників буквально на наступний день після того, як вийшов із психлікарні.

У другому місці, після того, як Ріттенхаус спіткнувся під час втечі, він двічі вистрілив у невідомого, який ударив його ногою. Протестувальники підійшли до Ріттенхауса, коли він все ще був на землі, і чоловік на прізвище Хубер ударив Ріттенхауса скейтбордом і намагався відібрати у нього гвинтівку. Ріттенхаус вистрілив у Хубера один раз, потрапивши тому в груди, що спричинило смерть останнього.

Інший учасник BLM-заворшень на прізвище Гросскройц, підійшов до Ріттенхауса, направивши на нього пістолет; Ріттенхаус вистрілив йому в руку.

Пізніше під тиском BLM-спільноти Ріттенхауса було заарештовано та звинувачено у вбивстві та незаконному зберіганні вогнепальної зброї.

Ліворадикальний «Американський союз громадянських свобод» (ACLU) закликав не тільки посадити Ріттенхауса, але і відправити у відставку місцевого начальника поліції та шерифа. У заяві ACLU стверджувалося, що підлеглі шерифа браталися з «прихильниками переваги білої раси, що контрпротестували» і не заарештували стрільця.

Тим не менш, посадовців не звільнили, а пізніше суд виправдав і самого Ріттенхауса.
Бачимо, що в США у деяких штатах ще збереглося правосуддя.

Ігор ЛУЦЕНКО



Теги:расові протести, Ігор Луценко, чорні і білі, ліві радикали, США


Читайте також



Коментарі (0)
avatar