реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Православні Чернігівщини долучились до відзначення 1030-річчя хрещення Київської Русі

В цьому році Україна відзначає 1030-річчя хрещення Київської Русі – події, яка у далекому 988 році дала початок нової епохи давньоруської держави.

Понад тисячу років тому Київський князь Володимир, син князя Святослава, прийняв історичне рішення про хрещення Русі та хрестився сам з дружиною. Саме за дійство, яке відбулося у водах Дніпра, коли хрещення прийняли усі жителі столиці, князя стали звати «Великим». Повідомляє про це "Європейська Україна".

Місце, де були хрещені діти Володимира Великого в Києві, до цих пір називається Хрещатиком. Святе Хрещення прийняли після Києва жителі Новгорода і Смоленська, Полоцька і Турова, Пскова, Луцька, Володимира-Волинського, Чернігова, Курська, Ростова Великого і інших міст.

Саме в цей день, 28 липня, віряни з усієї Чернігівщини масово долучились до світлого дійства біля пам’ятника Володимиру Великому у Києві. Цим вчинком сіверяни демонструють відданість своїй релігії, історії та традиціям, оскільки Хрещення Русі стало початком розвитку православної Київської держави, нащадками якої ми є зараз.




Теги:Хрещення, 1030- річчя хрещення Русі, УПЦ КП


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Не треба брехати.
1030 років тому хрестили не всю Русь, а лише частину жителів Києва, і хрестили не в Дніпрі, а в р.Почайні, притоці Дніпра.
Це був початок довгого процесу хрещення Русі. До речі, не Київської, а просто Русі.
Офіційний поділ на православних та католиків стався пізніше - 1054 року.
avatar