реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Правління "Просвіти" пропонує прибрати могили з центру міста

На могильних плитах лазять діти, увечері молодь пиво п'є, використовуючи намоглиьні плити для підставок - такими є поховання Попудренка та Капранова у центрі Чернігова, в міському парку.

Тому правління обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка на своєму засіданні висловилося за перенесення всіх поховань в історичному центрі міста на один із цвинтарів з дотриманням всіх належних процедур.

"Міська влада повинна дотримуватися закону України про похоронну справу, - наголосив член правління, голова екологічної асоціації "Зелений світ" Іван Осадців. - І ту нема чого говорити про ідеологічну сторону - закон, як і вимоги санітарної безпеки, повинні бути однаковими для всіх".

Члени правління обговорили також і позицію нинішньої міської влади, яка відмовляється робити перепоховання, апелюючи до родичів похованих. "Але ж площі, вулиці, сквери не є чиєсь приватною власністю, а власністю громади, від імені якої і діє міська рада", - підкреслив голова обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка Василь Чепурний.



Теги:Попудренко, чернігівська Просвіта, історичний центр Чернігова


Читайте також



Коментарі (0)
avatar