реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Правильна піч для бані – запорука вдалого відпочинку

З давніх часів і до тепер існує традиція відвідування бані. Адже це не лише спосіб фізичного контактування з водою, а і можливість відпочити, очистити як фізичне тіло, так і поліпшити емоційний стан. Баня допомагає вивести із організму зайву рідину, надати шкірі бархатистості, пружності. Якщо в баню збирається велика компанія, то це ще і цікаві розмови, приємне спілкування за чашечкою чаю з медом. В кожній країні існують свої легенди та перекази, пов’язані із походом в баню та очищенням за допомогою неї. На враження від походу в баню впливають багато факторів: в якому стані баня, де знаходиться, як вона збудована та яка в ній розміщена піч, що дає тепло та пар.

На що звертати увагу при виборі печі

Обирати пічку-кам’янку для лазні варто володіючи певними знаннями про специфіку роботи цього пристрою, а ще краще звернутися за порадами до спеціалістів в цій галузі.

В наш час можна зустріти цю будівлю мало не в кожному дворі, де живуть справжні поціновувачі цього ритуалу. Люди  будують сауну для себе з урахуванням всіх своїх побажань, підходять до вибору печі досить серйозно та прискіпливо, адже саме від цього нагрівального елементу залежить багато. До основних критеріїв відносяться:

  1. Вид палива, який використовується для нагрівання.
  2. Конструкція печі.
  3. Тип пару, який піч подає в результаті горіння.
  4. Належна потужність. Не варто розтоплювати пічку більше, ніж вона розрахована. Це призводить до швидкої несправності конструкції загалом.
  5. За яким принципом побудована робота печі.
  6. Має бути наявність конвенції та обов’язково бак для води.
  7. Площа приміщення, яку має нагріти піч.
  8. Матеріал, що використовувався для проектування конструкції.

Зараз відомі такі види печей: електрична, газова та дров’яна.

Правильна піч для бані – запорука вдалого відпочинку

Особливості електрокам’янки для бані

Для того, щоб натопити баню такою піччю не потрібно турбуватися про забезпечення великої кількості дров та хвилюватися про немалу вартість газу. Тут все набагато простіше – піч топиться від електропостачання. До переваг такої печі можна сміливо віднести те, що вона не має продуктів згорання, управляти такою пічкою можна за допомогою пульта, не  треба встановлювати димохід та турбуватися про систематичне очищення його від сажі. Більшість моделей має вбудований таймер відключення, що дає можливість повністю розслабитися і не контролювати роботу пристрою. Якщо в конструкції передбачена наявність каміння, то це дасть змогу самостійно підливати воду.

Для того, щоб запустити роботу достатньо натиснути кнопку.

Електропіч для таких цілей - це винахід сучасності, тому їх можна зустріти в банях, що будувались нещодавно і для проектування яких використовувались сьогоденні технології.

На сайті teplodar.in.ua можна подивитися та придбати сертифіковані електрокам’янки для бані.



Теги:баня, піч для бані, споживач


Читайте також



Коментарі (0)
avatar