реклама партнерів:
Головна › Новини › Невідома Україна

«Правий берег Десни» - нова газета Сіверщини

10 травня 2012 року з’явилося на світ перше число нової обласної газети «Правий берег Десни» на 8 сторінках. Засновником та видавцем цієї інформаційно-аналітичної газети є відомий краєзнавець і громадський діяч Борис Домоцький з міста Новгород-Сіверського.
Борис Степанович, який невдовзі відзначатиме піввіковий ювілей, багато років вчителював: працював директором Биринської середньої школи (1985-1995), вчителем історії Новгород-Сіверської ЗОШ № 2 (1996-2010). У 1998 році став одним із засновників та незмінним головою Новгород-Сіверської районної організації Української народної партії. З 2002 року втретє поспіль є депутатом районної ради від УНП. В його творчому доробку книжки «Подорож Новгород-Сіверським Подесенням. Краєзнавчі етюди. Частина 1» (2009) та «Новгород-Сіверський – європейське місто» (2012).
Як зазначає редактор нового видання газета «не розрахована на здобуття прихильності через одіозно-сенсаційні публікації, чорний піар чи заманливу «жовтизну», а тому вже на старті ми пристаємо до «правого берега», який і визначатиме суть редакційної політики видання».
Ось на підтвердження цього деякі заголовки матеріалів першого числа газети: «Суд: шанування воїнів УПА є законним…», «Вільне козацтво із Новгород-Сіверського», «Бережи нас, Богуне !», «Про пам’ять без імен та прізвищ…», «Чому міліють молочні ріки», «Слухалось на колегії, або економіка поглядом стороннього», «Першотравень у кепках кольору крові»,«Ми обираємо футбол».
Борис Домоцький впевнений, що «саме життя кличе виходити разом з читачем на правильну дорогу і йти прямо, берегом правди, об’активності до повернення довіри української громади до цих чеснот. Для творчого наповнення цієї дороги відшукуватимемо виразні приклади з нашої легендарної історії, з високих зразків успадкованих досягненнях культури, зі стійкої та позитивної аури духовності Чернігово-Сіверського краю».

Сергій Соломаха














Коментарі (0)
avatar