реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Потрібна партія дурнів!

Якщо в засобах масової інформації не один день говорять про неможливість подорожчання якихось продуктів, енергоносіїв, комунальних послуг тощо — наші люди сприймають це насторожено і очікують чергових «сюрпризів». Подібне було і з хлібом. Кого тільки не показували у телепередачах на київських пекарнях, аж до міністра аграрної політики включно. І майже всі авторитетні особи переконували, що хліб не дорожчатиме, а гривня буде стабільною, принаймні до Нового року. Для її знецінення немає, мовляв, ніяких економічних передумов.

І все ж ціни повзуть угору. Не лише у провінції, а й у столиці. Хлібобулочні вироби, навіть так званих соціальних сортів, дорожчають. Але, якщо в Києві найпоширеніший «Український столичний» хліб коштує 4,68 грн, батон — 3,84 грн, то, приміром, у Мені за них правлять 5,75 грн і 4,5 грн відповідно. Треба ж за доставку, оплату продавцям відшкодувати. От тільки чи зраділи такому «поліпшенню життя вже сьогодні» меняни і як вони оцінюють подорожчання хліба та здешевлення гривні? На це питання кореспондента відповідали жителі міста, котрі переконані, що будь-яке втручання Антимонопольного комітету не поверне попередніх цін у райцентри.

Якби ті копійки аграріям…

Володимир Таргонський — начальник відділу рослинництва Менської райдержадміністрації:

— Звичайно, як і кожен громадянин, зростання цін сприймаю без захоплення, але розумію: щоб працівники аграрної сфери мали хоч якісь прибутки, не лише виживали, а й мали умови для розвитку, сільгосппродукцію треба продавати дорожче. Однак нині серед сільгоспвиробників у вигіднішому становищі ті, хто не займався вирощуванням картоплі. Ця культура вже другий рік виходить збитковою. «На коні» ті, хто займався, приміром, кукурудзою. Її врожай хоч і нижчий, ніж торік, але досить пристойний. Щодо подорожчання хлібобулочних виробів, то я ще міг би це зрозуміти, якби ті копійки йшли на підтримку хліборобам. А так доводиться лише надіятися, що Антимонопольний комітет серйозно втрутиться, і хоч соціальні сорти хліба на якийсь час залишатимуться за старими цінами.

Потрібна партія дурнів?
Петро Сергієнко — пенсіонер:

— Усім відомо, що в Україні створено і діють близько двох сотень партій. Хоч реальну участь у виборах беруть не більше двох десятків. Зате в рядах виборчих комісій на минулих виборах до Верховної Ради вигулькнули представники від таких партій, про які наші люди і не чули. Про них дізналися потім, через фальсифікації під час підрахунку голосів на багатьох дільницях та у виборчих округах. Тож і маємо тепер бандитську арифметику: люди проголосували за опозиційні сили з багатомільйонною перевагою, але «завдяки» представникам деяких маловідомих партій та їхнім прихильникам реальну перемогу у виборців банально крадуть.

Після підбиття підсумків виборів уже можна і ціни на хліб, і тарифи на комунальні послуги піднімати. З усього цього напрошується закономірний висновок: в Україні на часі створення партії дурнів, із запровадженням відповідного статуту, уніформи, схожої на ту, в якій виступають артисти цирку і т.п. З того, як деякі наші громадяни реагували на безплатні гречку, олію, подаровані ноутбуки, підремонтовані місцями дороги перед виборами, можна вже нині зробити висновок: названа вище партія стане масовою. До неї без рекомендацій зможуть вступити як пенсіонери з початковою освітою, так і люди з вищою, ті, хто не хоче чути про політику і ходити на вибори, вважаючи, що за них «уже все вирішено» і що до Верховної Ради йдуть «усі однакові».

А ще названа партія стане справжньою знахідкою для влади. Не треба буде викручуватися, намагаючись довести, що у всьому поганому винні «папєрєднікі» і що життя поліпшилося вже сьогодні, а завтра стане ще кращим. Достатньо буде тільки перед виборами дати кожному члену партії по пляшці горілки, батону ковбаси — і матимемо повний «одобрямс».

А ви очікували іншого?
Михайло Михайлов — пасічник:
— У Мене є друзі в Донбасі. Якщо раніше вони поважали провладні партії, то на останніх виборах голосували за «Свободу»

Валерій МАГУЛА

Скорочено. Повністю в газеті "Сіверщина" за 22 листопада. Передплачуйте
!



Теги:підсумки виборів, мена, ціни, свобода, Валерій Магула


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
В Україні дві біди - депутати та ті, хто їх обирає.
В пропоновану партію можна зарахувати 60 відсотків дорослого населення, тих, хто ходить на вибори і щиро та наївно на щось надіються.
avatar