реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Потапонасті - на свинячій крові

Аби потрапити вчора на концерт дуету Потапа й Насті у Чернігові, публіка мусила пройти через свинячу кров зі згустками, розлиту активістами прямо перед вхідними дверима в театр.

Про це з місця події повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ганьба! Ганьба! Як вам не соромно! Оплачуючи концерт Потапа й Насті, ви оплачуєте війну!", - соромили активісти людей, які вступали в червону калюжу, що символізувала пролиту на сході кров захисників України.

Спочатку, за півгодини до концерту, ступати на кров ніхто не наважувався. Одні розвертались і йшли додому, інші потрапляли в театр через службовий вхід із протилежного боку закладу. Ближче до 19 години хлопці в масках його заблокували і люди мусили знову рушити на парадний - через кров. Аби сміливіше її пройти, за 5 хвилин до концерту публіка зібралась у натовп і просто рвонула у двері.

На концерт Потапа й Насті чернігівці йшли цілими родинами. Дітей було так багато, що, здавалося, в театрі починається дитяча вистава. Жінки-активістки, які створювали "коридор ганьби", дивувалися: "Як, цікаво, батьки пояснюють дітям суть того, що тут відбувається?".

В акції перед театром брали участь представники різних громадських організацій та родичі загиблих в АТО чернігівців. Вони тримали плакати з написами: "Геть російських скоморохів з Чернігові!", "Геть запроданців!", "Ви - ганьба України" та інші. Волонтер "Жіночої сотні" Світлана Рубан демонструвала журналістам захисного кольору штани - подарунок активістів для Потапа, який, як відомо, на початку АТО на сході України знімав перед російською публікою штани і дякував за запрошення. Чи вдалося активістам передати Потапові ті штани, наразі невідомо.

Як повідомляло агентство, з проханням скасувати в Чернігові концерти співаків Світлани Лободи та дуету Потапа й Насті, які в період війни з Росією активно гастролюють країною-агресором, місцеві активісти зверталися до влади й керівництва обласного муздрамтеатру ім. Шевченка. Однак концерти не скасували і активісти вдалися до акцій протесту.

Концерт Лободи 1 листопада супроводжувався такими ж пікетом і "коридором ганьби", а також неправдивим "мінуванням" театру. Перед входом у заклад активісти тоді розсипали фальшиві купюри російських рублів та гільзи і облили їх червоною фарбою. Через ту фарбу вони мали неприємності і тому тепер використали кров.



Теги:АТО, Потап і Настя, Сергій Мойсієнко, жіноча сотня


Читайте також



Коментарі (0)
avatar