реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Постріл в спину

Сьогодні мені вперше стало соромно за те, що я розмовляю російською мовою.

На заправці підійшла до каси, там стояли двоє у камуфляжі – чоловік років 50-ти і зовсім молодий хлопець. Операторка заправки готувала їм хот-доги і винувато оглядалася зі словами: “Зараз-зараз, ще хвилиночку”, бо їх чекала машина, вони поспішали. Чи то додому “звідти”, чи то “туди”.

У них були приємні обличчя, підтягнута статура, чистий, охайний військовий одяг і дуже тверезі очі. І тут я, за звичкою, російською мовою сказала: “8-я колонка. До полного включите, пожалуйста!” … Вони різко обернулися у мій бік і подивилися так, наче я у них вистрілила. Не пам’ятаю, щоб я коли-небуть почувалася так ніяково.

І тут до мене дійшло – кожне наше слово, сказане мовою ворога, – це постріл їм у спину! У спину тих, хто стоїть на смерть, захищаючи наше спокійне життя, нашу можливість ось так спокійно заправити свою машину, з’їсти хот-дог і випити каву на будь-якій заправці, а потім так само спокійно доїхати додому.

Я зрозуміла, що розмовляючи російською, ми зраджуємо їх!

Я клянусь, що віднині буду викорінювати з себе російську мову, хоч виросла в російськомовній родині і досі у сім’ї розмовляємо російською! Я клянусь, що буду розмовляти українською скрізь, де тільки можливо!

Друзі, прошу вас зробити так само! Бо ми українці! Ми освічена нація і маємо знати багато мов, однак у своїй країні розмовляти рідною, солов’їною мовою!

Прошу вашої підтримки і репосту!

Галина ГУЦОЛ
Щойно



Теги:гібридна війна, російська мова, українська мова


Читайте також



Коментарі (22)
avatar
1
Да что вы говорите?? 80% военослужащих в ООС разговаривают на русском.
avatar
2
Конституція України - Розділ I
Стаття 10. Державною мовою в Україні є українська мова.
Держава забезпечує всебічний розвиток і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України.
В Україні гарантується вільний розвиток, використання і захист російської, інших мов національних меншин України.
Держава сприяє вивченню мов міжнародного спілкування.
Застосування мов в Україні гарантується Конституцією України та визначається законом.

В Украине большинство военных разговаривают на русском ( лично знаком с некоторыми вернувшимися с АТО ).
avatar
3
Артема Мірошніченко за українську мову убили, а ми і далі будемо не помічати шо нас знищують фізично.
avatar
4
Василий, да такая версия есть. Но это всего лишь - версия! 2 долбо*ба могли дое*аться по любой причине. https://strana.ua/news/237826-v-bakhmute-umer-artem-miroshnichenko-chto-izvetsno-o-volontere.html
avatar
5
Я смотрю Муйданизм-то похлещще холеры будет!!! Зараженных всё больше и больше!!!
А авторке))) совет (бесплатный!) - что бы не быть пиздаболкой, как скажет слово по русски, пусть себе языка на сантиметр отрежет, глядишь и вони будет меньше...
avatar
6
Ну и дура.
avatar
7
Да не пиздите пожалуйста,пол страны на вражеском разговаривает,но это не мешает свидомым обворовывают своих,розмовляя на суржике cry tongue wink happy happy
avatar
8
кроме как укро дебилы бл... и сказать то нечего..это же нужно такой бред сочинить..укров майдаунов нелюдей-фашистов ненавидят везде начиная с Донбасса и заканчивая оккупированной укро фашистами остатками украины.
avatar
9
Пять лет эта негодяйка предавала на всех заправках наших доблестных вытиранов АТО (вон, на днях один снайпер ребёнка пристрелил: Слава Украине!! - Героям тоже!), а на шестой гол опомнилась и решила помочь в борьбе с оккупантами отказом от русского языка.

Нет. Так не будет. Пам'ятай, чужинка: тут господар - украинка!
Чемодан, вокзал, Россия.
avatar
10
Владимир Петров - Колыма, да и Россия - не резиновые... Пусть это гавно Украину удобряет
avatar