реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Посівна: створений штаб

12 квітня заступник голови облдержадміністрації Олександр Шанойло провів засідання обласного штабу із забезпечення організованого проведення комплексу весняно-польових робіт у 2010 році. Обласний штаб створений на виконання відповідного розпорядження голови обласної державної адміністрації Володимира Хоменка з метою забезпечення сприятливих умов товаровиробникам усіх форм власності для організованого проведення посівної кампанії.
До його складу увійшли керівники управлінь, установ і організацій системи агропромислового комплексу області.

Відкриваючи засідання, Олександр Михайлович охарактеризував загальну картину стану озимини в регіоні, зазначивши, що частина площ потребує термінового пересіву та підживлення.

Він повідомив, що на сьогоднішній день в області достатньо запасів насіння та матеріальних резервів для організації необхідних агрозаходів посівної кампанії. Проте терміни їх проведення вкрай обмежені в першу чергу через кліматичні чинники, адже весна в цьому році прийшла з запізненням у три тижні, а травень, за прогнозами синоптиків, очікується засушливим.

Серед основних завдань штабу, окреслених його керівником - забезпечення координації роботи усіх відповідних служб для надання методичної і практичної допомоги аграріям Чернігівщини у проведенні комплексу весняно-польових робіт у поточному році.

Учасники засідання обговорили питання, підняті Віце-прем’єр-міністром України Віктором Слаутою під час всеукраїнської селекторної наради щодо активізації кредитування сільгосптоваровиробників та страхування посівів, відновлення дії бюджетних програм фінансової підтримки агропромислового комплексу, забезпечення сільгосппідприємств пільговим пальним.

„Протягом останніх двох років Чернігівщина впевнено перетинала двомільйонну позначку збору врожаїв зернових, - зазначив Олександр Шанойло, підсумовуючи результати засідання, - то ж і в поточному році треба не знизити цю планку. Це наша основна задача.”

Керівник штабу вкотре наголосив на тому, що об’єм запланованих весняно-польових робіт необхідно провести на належному рівні у визначені терміни, беручи до уваги поради спеціалістів і науковців, дані аграріям під час обласної наукової наради.

Олена Легейда,

управління у справах преси

та інформації облдержадміністраії




Теги:весняно-польові роботи, посівна, озимина


Читайте також



Коментарі (0)
avatar