реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Порушники Конституції - чи їх покарають?

Використання прапора Перемоги під час офіційних заходів разом із Державним прапором України суперечить Конституції – таке рішення Конституційного Суду України за зверненням народного депутата Юрія Костенка, що було оприлюднене сьогодні.
Як зазначається у рішенні суду, положеннями Конституції України визначено вичерпний перелік державних символів України, до яких належать Державний прапор, Герб, Гімн.


У своєму рішенні суд посилається на те, що прапор Перемоги є символом перемоги радянського народу у Великій Вітчизняній війні, армії та флоту.
Нагадаю, що у Чернігові та області, ледь чи на кожній «владній» установі майоріли кумачі, що як тепер виявилося було неконституційним кроком.
9 травня, кореспонденти сайту «Події і коментарі» зафіксували червні прапори на приміщенні Чернігівської облдержадміністрації, Чернігівської міської та районних рад. Також червоні прапори висіли на приміщенні апеляційного суду, кінотеатрі ім. Щорса, на деяких школах міста та на приміщеннях деяких державних управлінь.
І якщо на державних установах висіла копія прапору Перемоги з відповідним надписом, то на решті будівель майоріли звичайні комуністичні прапори з серпом і молотом.
Біля кожного червоного прапору чергували охоронці. Біля державних установ чергувала міліція і представники спецпідрозділів, а біля шкіл та управлінь – звичайні вахтери.
Чернігівці неприхильно сприйняли червоні прапори, тож 9 травня їх було зірвано близько двох десятків
Як же тепер почуваються ті, хто самовільно вчинив «неконституційні дії»? Наразі невідомо.
Проте відомо, що юридична відповідальність за порушення Конституції України може для них настати з того часу, коли рішення КС буде опубліковано в офіційних ЗМІ.

Олександр ЯСЕНЧУК





Коментарі (1)
avatar
1
Не покарають. на жаль.
avatar