реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Порошенко повернувся до своїх

Президент Віктор Янукович призначив Петра Порошенка міністром економічного розвитку і торгівлі України. Відповідний указ розміщено на сайті Президента.
Порошенко думав цілий місяць і погодився. Оскільки є кумом Ющенка і працював у нього секретарем Ради національної безпеки і оборони, то в свідомості багатьох він залишився помаранчевим. Та чи так це?

Саме Петро Порошенко був у 2000 році одним із засновників Партії регіонів, а до того активно співпрацював з Кучмою. Його партія "Солідарність" була у сфері СДПУ (о) -- зрештою, 1998 року він балотувався саме як соціал-демократ і разом з Медведчуком входив у політбюро цієї партії. Цілком можливо, що повернення в активну політику Медведчука і призначення на міністерську посаду Порошенка -- не випадковий збіг.

Свій перший капітал, за його словами, Порошенко заробив на поставках в Україну какао- бобів. Зараз йому належать, як мінімум, Вінницька та Київська кондитерські фабрики, завод "Ленінська кузня", "5 канал", виробництво автобусів "Богдан". Безумовно, все це куплено чесно і прозоро...

За версією журналу "Кореспондент" Петро Порошенко має $866 млн і є одним з найбагатших в Україні.

Діяльність Порошенка в оточенні Ющенка привела до політичної кризи -- Олександр Зінченко та Михайло Бродський звинуватили його в корупції. Перевірка Генпрокуратури підтвердження цьому не знайшла...

Петро Порошенко є активним прихильником УПЦ Московського патріархату, що не дуже в'яжеться з виразним українофільством його кума Ющенка. Родом Порошенко з Болграда Одеської області, хоча декларує себе українцем. Це серія політичних українців -- Тігіпко, Юлія Тимошенко, Турчинов...

Тінь Порошенка стоїть за арештом голови Козелецької районної адміністрації Володимира Француза -- соратники останнього доволі прозоро стверджують про це. Прямі докази, звісно, відсутні.



Теги:Медведчук, кум Ющенка, Петро Порошенко


Читайте також



Коментарі (6)
avatar
1
В мене появилася надія, що Порошенко послабить тимошенко- путінський газовий зашморг. От лише взнати - про що він місяць торгувався з Януковичем?
avatar
2
Путінський газовий зашморг може послабити (або ліквідувати) не перебіжчик та ренегат Порошенко, а часткова а бо в і повна відмова від того самого російського газу. Але де там, кримінальному донецькому режиму це не дозволить зробити Кремль.
avatar
3
Олексі.
Дозволю собі зауважити Вам, що ренегатами стають лише ідеологічно закодовані люди. А яку ідеологію Ви замітили у Порошенка? Ця людина керується в своїх рішеннях лише здоровим глуздом та інтересом. "Солідарність" передбачає ігнорування ідеологій заради спільних інтересів.
А на своїх підприємствах споживання газу він уже давно звів до мінімуму, тому й процвітає та конкурентноспроможний навіть в тій же Росії, де газ дешевий. Може й з Україною таке ж зробить.
avatar
5
Відмова від траспортування і використання російського газу є помилковою.
Якщо є труба і газосховища, то їх варто експлуатувати прибутково для транзиту в Європу.
Система газопостачання є єдиною для України, то бажано по ній траспортувати і газ власного видобутку.
Проблема не тільки в газі, а у використанні імперських важелів РФ для отримання переваг у торгівлі з Україною взагалі через використання чвар і взаємопоборювання в середині України.
Так було завжди, коли підчас взаємопоборюання місцева старшина зверталася за допомогою до інших держав... і пертворювалася у васалів. Про народ ніхто з них не думав взагалі, а тим більше згуртувати народ для захисту свобод і привілеїв для всієї нації ніхто ніколи не збирався і схоже не прагне і зараз.
avatar
4
Добавлю ще одну рису Порошенка, котра мені особисто подобається, - ця людина вміє домовлятися, знає що таке компроміс і - ніякої тупої бундючності, дуже часто притаманної кодованим ідеологією діячам. Ви коли- небудь чули про "цукеркові" війни з Росією? І не почуєте, а він туди цукерки гонить ешелонами. А в прихильності до УПЦ МП він вірогідно вбачає якийсь сенс, а може й інтерес. Він бізнесмен.
avatar
6
Приклад пана Порошенка - це ще один доказ остаточної відмови партії влади (великого бізнесу) від формування реальної моделі багатопартійної системи в Україні, яка передбачає зміну у владі команд після виборів.
Тандемом Азаров-Янукович і К нав"язується російська модель керованої демократії, а можливо і білоруської, якщо справа дійде до бунтів.
avatar