реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Помер лікар- рухівець Володимир Максимонько (доповнено)

Щойно стало відомо про раптову смерть відомого чернігівського лікаря, засновника Народного Руху в Ніжині Володимира Максимонька.

Як повідомила представник "Громадської ради" Світлана Сокол, він помер сьогодні вночі, після важкої операції, не приходячи до свідомості.

Володимир Болеславович Максимонько - уродженець Галичини, все життя працював лікарем у Ніжині, а останні роки - головним лікарем Чернігівського шкірвенерологічного диспансеру. Не тільки журналісти запам'ятали його боротьбу за ремонт лікувального закладу, налагодження нормальної роботи після багатьох років запустіння. Тож часто виступав проти місцевої влади, публікувався в "Голосі України", "Сіверщині" з матеріалами на захист медичного закладу.

Проте за поданням начальника обласного управління охорони здоров'я Г.Василькової був звільнений сесією обласної ради із займаної посади за відмову підписати контракт на півроку. Володимир Максимонько подав позов до суду і нещодавно проходило резонансне судове засідання у цій справі.

Володимир Макисмонько відомий у Ніжині та області як довголітній голова місцевого Народного Руху, патріот України.


Чин похорону буде відслужено у кафедальному Всіхсвятському соборі Ніжина 7 лютого з 12 години.


На фото 1999 року, Володимир Максимонько - справа від Вячеслава Чорновола

Максимонько Володимир Болеславович (27.10.1949 р. н.), проживав у м. Ніжині Чернігівської області, працював лікарем-дерматовенерологом Ніжинського шкірно-венерологічного диспансеру. Один з засновників РУХу в м. Ніжин, заступник голови Ніжинської організації РУХу з лютого 1992 р. Голова Ніжинської міськрайонної організації НРУ(1992-2002). З 2001 р. – головний лікар обласного шкірно-венерологічного диспансеру. Заслужений лікар України (2009).

"Чернігівщина: 20 років незалежності України", Довідник, Чернігів, 2011 (стр. 114)



Теги:Рух, Ніжин, Чернігівський шкірвенерологічний ди


Читайте також



Коментарі (0)
avatar