реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Помер колишній чернігівський єпископ

31 грудня 2012 року від інфаркту на 58-му році життя упокоївся преосвященний Феодосій, єпископ Васильківський, вікарій Київської єпархії, намісник Свято-Феодосіївського чоловічого монастиря м. Києва. Напередодні владика соборувався.

Владика Феодосій родом з Галичини, з батьківщини Івана Франка.

4 квітня 2003 р. єпископом Чернігівським і Ніжинським Михаїлом пострижений у чернецтво з нареченням імені Феодосій – на честь святителя Феодосія, архієпископа Чернігівського.

14 жовтня 2003 р. возведений в сан ігумена, 16 травня 2004 р. – в сан архімандрита.

Згідно рішення Священного Синоду 28 липня 2004 р. у Володимирському соборі м. Києва був рукоположений на єпископа Чернігівського і Ніжинського. Протягом служіння у Чернігівській єпархії провів капітальний ремонт приміщення єпархіального управління. У зв'язку з хворобою звільнений від керівництва єпархією та виведений за штат. Проживав у Феодосіївському монастирі.

Заупокійна Божественна літургія та відспівування спочилого ієрарха заплановані у Феодосіївському монастирі вранці 2 січня 2013 р. Похований владика буде на батьківщині.

Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет висловив співчуття рідним померлого владики та закликав духовенство і вірних піднести за новопреставленого єпископа Феодосія свої молитви.

Царство Небесне і вічна пам'ять спочилому!



Теги:спочилі архієреї, Феодосій, Чернігівська єпархія, УПЦ Київського патріархату


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Москедия "подчищает" себе "простір"... не вірю, що не так.
Мир спочілому Феодосію.
avatar