реклама партнерів:
Головна › Новини › Гаряча точка

Польщу та Чехію засипало снігом!

Снігопадом закінчилося літо в Чехії та Польщі. Тонкий пухнастий килим покрив в останній літній день вершини Рудних гір і гір Крконоше на заході і півночі Чехії, повідомляє ТСН .
Ртутний стовпчик термометра опустився там до нуля градусів. На більшій частині чеської території температура повітря коливається 1 вересня від чотирьох до чотирнадцяти градусів.

Літо, що минуло, було для Чехії "нестандартним для місцевого клімату", підкреслюють метеорологи. Спека, коли температура піднімалася в тіні до позначки вище 35 градусів, змінилася зливами, що викликали руйнівні повені, а тепер випав ранній сніг.

Природні катаклізми продовжують дивувати і жителів Польщі. В останній день літа в польських Татрах, на вершині Каспровий верх, несподівано випав сніг, а температура повітря опустилася до нульової позначки.

Місцеві жителі відзначають, що рання зима не є чимось незвичайним на висоті 1987 м, де сніг може лежати до кінця червня. Однак, як правило, зміна сезону відбувається тут не раніше кінця вересня.

В цей час в інших регіонах країни йдуть проливні дощі, що знову створюють загрозу повеней. У ряді областей у південних воєводствах республіки вже оголошено паводкове попередження.

Інститут метеорології і водного господарства Польщі попередив про високу ймовірність розливу річок.

"Там, де кількість опадів перевищить 100 літрів протягом доби або 36 годин, річки, безумовно, вийдуть з берегів", - відзначив глава відомства Мечислав Остойский. Він додав, що такий інтенсивний дощ очікується у верхніх притоках Вісли й Одри.

Нагадаємо, у серпні через повені у Польщі, Чехії та Німеччини, викликані проливними дощами, загинули більше десяти людей, ще кілька людей стали жертвами грози, сотні людей евакуйовані із затоплених районів.




Теги:природні катаклізми, Польща, снігопад, Чехія. клімат


Читайте також



Коментарі (0)
avatar