реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Поляки спустошують магазини для України

Поляки спустошують полиці магазинів, купуючи електрогенератори для України: деталі У 2023 році польські гіпермаркети мають намір збільшити асортимент генераторів та обсяг їх постачання.

Прагнення поляків допомоги українцям призвело до дефіциту деяких товарів, яких потребують і самі громадяни сусідньої країни. Зимове взуття, свічки та цукор – це основний перелік речей, які часом складно знайти у польських магазинах.

Причиною легкої нестабільності є війна в Україні. Деякі поляки скуповували вищезгадані товари для себе, готуючись таким чином до можливого конфлікту і в Польщі, інші ж відправляли товари в Україну, для біженців та військовослужбовців. Тоді ще ніхто й припустити не міг, що одного разу Київ та інші українські міста поринуть у темряву через відсутність електроенергії. На ситуацію, що склалася, Польща відреагувала миттєво – воєводства, приватні компанії та волонтери почали активно закуповувати генератори та відправляти їх у різні населені пункти України. "Сусіди" так сфокусувалися на темі генераторів, що їхнє бажання "обігріти всю Україну" призвело до спустошення магазинів, на полицях гіпермаркетів не так просто знайти велику кількість генераторів, особливого вибору вже немає, передає видання Wyborcza. Станом на сьогодні попит на генератори перевищує пропозицію. Видання Wyborcza дізналося, як продає електроагрегати один з найбільших гіперамаркетів Польщі. "Ми справді не були готові до такого напливу покупців. Генератори ще є, але не всі, часто клієнти хочуть придбати якусь конкретну модель певної потужності, проте така може бути відсутня. У січні 2023 року ми маємо намір розширити не лише асортимент, а й обсяг поставок", — розповідає Патрік Котвиця, представник гіпермаркету OBI.

Коментарі



Теги:широка війна, Україна - Польща, генератори


Читайте також



Коментарі (0)
avatar