реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Поліція про викрадені пам'ятники і політиків - "дітей лейтенанта Шмідта"

Чернігівська поліція знайшла викрадені погруддя Коцюбинського та Пушкіна

Сьогодні вночі на основі здобутої оперативної інформації поліцейські Чернігова знайшли схованку з погруддями Михайла Коцюбинського та Олександра Пушкіна, яких було викрадено у грудні 2017 року. Наразі з бюстами працюють криміналісти.

За словами начальника Чернігівського відділу поліції, підполковника поліції Володимира Реберга, такі злочини правоохоронці розцінюють як особисту образу. Саме тому значні сили були кинуті на їх пошуки.

- Пам’ятники знайшла поліція, вони цілі. У провадженні по бюсту Пушкіна відкрито кримінальне провадження за статтею «крадіжка». Щодо погруддя Коцюбинського, то статті дві – «крадіжка» та «наруга над могилою». Розслідування крадіжок пам’ятників перебуває на контролі керівництва Головного Управління Національної поліції в Чернігівській області, - підкреслив Реберг.

Наразі поліція не розголошує деталі, пов’язані з цими крадіжками, адже триває слідство і зайвий гамір навколо ситуації може лише завадити. Тим паче, що за ці дні низка публічних осіб намагалися втрутитися в процес роботи поліції, що є неприпустимим. А окремі так звані діти Лейтенанта Шмідта намагаються ще й приписати до своїх заслуг те, що насправді зробили поліцейські.

Начальник Головного управління Національної поліції Едуард Альохін з цього приводу має принципову позицію. Щоб аналогічні ситуації в Чернігові більше не повторювалися, міська влада має провести комплексну роботу та створити якісну систему охорони культурних пам’яток (належне освітлення, камери відеоспостереження, чергування муніципальної варти, обладнання засобами технічного захисту). Лише після цього поліція передасть пам’ятники місту.

На даний час поліція проводить подальші слідчі та розшукові заходи в рамках статей Кримінального кодексу 185 (крадіжка) та 297 (наруга над могилою). Тривають пошуки причетних до крадіжок осіб.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області



Теги:виркдаення пам'ятників, КОЦЮБИНСЬКИЙ, Пушкін, ГУ НП в Чернігівській області


Читайте також



Коментарі (0)
avatar