реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Поліція "накрила" цілу мережу крадіїв лісу

Сьогодні поліцейські Чернігівщини оголосили про підозри членам організованого злочинного угруповання, яке спеціалізувалося на систематичних викраденнях лісу на півночі області. Про це повідомив начальник Головного управління Національної поліції у Чернігівській області Володимир Нідзельський.

Протягом останніх кількох місяців до поліції неодноразово надходили повідомлення про факти незаконної порубки дерев у лісах, захисних та інших лісових насадженнях Новгород-Сіверського району Чернігівщини.

"Визначити масштаби та конкретну локалізацію злочинів нам дуже допомогла Чернігівська облдержадміністрація. Звідти до поліції передали матеріали супутникового моніторингу, здійсненого Державним космічним агентством України - пише Володимир Нідзельський. - Аналіз обставин скоєння крадіжок лісу вказував на ознаки діяльності організованого злочинного угруповання. У процесі слідчої та розшукової діяльності поліцейські встановили особи підозрюваних. Також ми чітко з’ясували структуру злочинного угруповання та розподіл ролей у ньому".

Так, четверо мешканців Новгород-Сіверського району віком від 30 до 51 року займалися незаконною заготівлею,
перевезенням, зберіганням та збутом лісопродукції. Розвиткові злочинного бізнесу сприяв посадовець одного з агролісгоспів області. Викрадену деревину члени угруповання збували на приватні деревообробні підприємства.
Впродовж поточного тижня поліцейські під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури провели серію санкціонованих обшуків у фігурантів провадження. Було вилучено значні об’єми деревини, знаряддя злочинів, інші речові докази.

Сьогодні слідчі поліції вручили чотирьом особам повідомлення про підозри. На зловмисників чекає до семи років позбавлення волі!



Теги:Володимир Нідзельський, вирубка лісу, ГУ НП в Чернігівській області


Читайте також



Коментарі (0)
avatar