реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Податківці запевняють: у конвертах платити стає невигідно

Під час проведення документальних перевірок актуальним є питання повноти та своєчасності перерахування до бюджету утриманого із заробітної плати працівників та інших доходів податку з доходів фізичних осіб. Саме такі факти протягом минулого року виявлені під час проведення 38 документальних перевірок суб’єктів господарювання.

Відтак донараховано сплатити до бюджету більше 11 мільйонів 410 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб та 467 тисяч гривень єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. "Сіверщину" про це поінформував відділ комунікацій ГУ ДФС у Чернігівській області.

Як повідомила заступник начальника управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДФС у Чернігівській області Наталя Кузнецова, працівники фіскальної служби Чернігівщини посприяли в офіційному оформленні трудових відносин з 3589 найманими працівниками, до державної реєстрації залучено 1030 осіб. Завдяки цим заходам до бюджету додатково спрямовано 2 мільйони 249 тисяч гривень податків.

Податківці і у подальшому систематично проводитимуть заходи, спрямовані на упередження використання праці без оформлення трудових відносин. Аналіз податкової звітності допомагає визначити ризики наявності неоформленої найманої праці. Приміром, види діяльності суб’єкта господарювання, обсяги робіт, кількість найманих працівників дозволяють побачити наскільки роботодавець прозоро веде бізнес. Вивчається й інформація, яка надходить від інших органів влади.

Втім, цьогорічні законодавчі зміни спонукатимуть роботодавців офіційно укладати договори з найманими працівниками. Адже з 1 січня 2016 року фізичні особи-підприємці та ті, хто займається незалежною професійною діяльністю, сплачують єдиний соціальний внесок за ставкою 22 відсотки.

Офіційно працювати і прозоро отримувати зарплату зацікавлені й працівники, адже такі умови працевлаштування є гарантією їхнього соціального захисту та майбутнього пенсійного забезпечення.



Теги:єдиний соціальний внесок, ДФС у Чернігівській області, зарплати у конвертах


Читайте також



Коментарі (0)
avatar