реклама партнерів:
Головна › Новини › Поради

Податки за виграш і маєток

Триває кампанія декларування доходів громадян, отриманих у 2010 році. Згідно з Податковим кодексом України, декларації про майновий стан і доходи, необхідно подати до 1 травня цього року. Міські податківці проводять роз’яснювальну роботу з цього питання. Однією із таких форм є телефонний зв'язок «гаряча лінія». На запитання платників податків відповідала начальник відділу адміністрування майнових податків Алла Супрун. Надаємо відповіді на деякі питання.

До якої Державної податкової інспекції подається декларація у разі отримання спадщини, за місцем розташування спадкового майна чи за місцем мешкання спадкоємця?
Відповідь: Платник податків, який відповідно до норм чинного законодавства зобов’язаний (має право) надати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи, повинен подати декларацію до органу державної податкової служби за податковою адресою, тобто за місцем реєстрації, згідно з паспортними даними.

Як оподатковуються доходи, одержані як виграш?
Відповідь: Відповідно до п.167.3 ст.167 Податкового кодексу України, ставка податку становить подвійний розмір ставки, визначеної абзацом першим пункту 167.1 цієї статті (30%), бази оподаткування щодо доходів, нарахованих як виграш чи приз (крім у державній та недержавній грошовій лотереї та виграшу гравця (учасника), отриманого від організатора азартної гри) на користь резидентів або нерезидентів. Грошові виграші у спортивних змаганнях (крім винагород спортсменам - чемпіонам України, призерам спортивних змагань міжнародного рівня, у тому числі спортсменам-інвалідам, визначених у підпункті "б" підпункту 165.1.1 пункту 165.1 статті 165 цього Кодексу) оподатковуються за ставкою, визначеною у пункті 167.1 цієї статті (15% та 17% від суми доходу, що перевищує десятикратний розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року. ).

Чи передбачена відповідальність за неподання декларації про доходи фізичних осіб за 2010 рік до 1 травня 2011 року?
Відповідь: Відповідно до ст..1641 Кодексу України про адміністративні правопорушення, неподання або несвоєчасне подання громадянами декларацій про доходи чи включення до декларацій перекручених даних, тягне за собою попередження або накладення штрафу у розмірі від трьох до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Чи необхідно подавати декларацію про отримані іноземні доходи?
Відповідь: Так, необхідно. У разі отримання платниками податків іноземних доходів, такі доходи відображаються платниками податків у п. 1.4 Розділу 1 декларації про майновий стан і доходи.

ДПІ у м. Чернігові




Теги:іноземні доходи, Податки, спадщина, виграш, декларація, ДПІ в Чернігові


Читайте також



Коментарі (0)
avatar