реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Побоїще у Черкасах

Страшно бачити коли плачуть дорослі чоловіки. Коли плачуть не побиті та покалічені, а ті, хто вцілів. Плачуть від безсилля та люті. Приїзд "Автомайдану" в Черкаси завершився скаліченими людськими долями.

І я не хочу називати, хто в тому винний зараз, тому що через кілька днів це все стане відомо, хоча вже й зараз очевидно.

Було організовано провокацію із використанням "коктейлів Молотова". А сталося це тому, що ніхто не подумав про заходи безпеки. Провокатори зникли. Натомість з'явились садисти в камуфляжі. На кожного протестувальника припало по два мєнта. Били всіх без розбору.

Під роздачу і попали журналісти. Стаса Кухарчука із телеканалу "Інтер" били незважаючи на журналістське посвідчення. Били не раз і не два. Кожен пробігаючий поряд бив. За колегу заступився оператор телеканалу "Вікка" Сергій Єфімов, який кинувся витягувати Стаса з побоїща - за це йому розбили камеру.

"П"ятому каналу" побили автомобіль, проте журналістам вдалося закритись всередині. Одного з "Беркутів" збив автомобіль Євромайдану, що втікав з місця побоїща.

Затримували та везли на райвідділ. Найтяжчих повези відразу в Третю міську лікарню. Коли трьох чоловіків завели в коридор, шоковані були всі. Скалічені дорослі чоловіки. Кров на обличчях. Розбиті голови. Вони за віком "Беркутам" в батьки годяться. Вони просто не змогли втікти. Побиті були дуже сильно, одного з побитих постійно рвало кров"ю.

Потім привезли журналіста телеканалу "Бєлсат" Сергія Марчука - польського журналіста із білоруським паспортом, та активіста із Корсуня, віком далеко за 60 років. Журналіста врятував бронежилет, тому йому дісталося лише по голові. Корсунського чоловіка, із трьома орденами побили дуже сильно.

Всі п"ять госпіталізовані. Від міліції до цього часу не вдалося отримати точної інформації про кількість затриманих. Говорять про кількість "біля десяти". Особисто бачив як із одного з трьох "воронків" вивели дванадцять чоловіків.

В цей же час в центральній частині міста працювали тітушки, які на очах керівника обласної "Батьківщини" Анатолія Бондаренка підпалили машину автомайданівців. Відбулося це в присутності працівників ДАЇ.

Схоже, що сьогодні буде продовження. І до речі, а де ж вся опозиційна рать? В лікарні був лише один Анатолій Бондаренко та п"ять активістів.

Ярослав НИЩИК,Нова Україна



Теги:Беркут, Черкаси, автомайдан, режим януковича, репресії


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
аж сльози по сраці течуть
avatar