реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Побігли до Суркіса - він же їхній...

Про нових керівників держави на дні народженні у Григорія Михайловича Суркіса.

Демократію і незалежність заважає побудувати олігархічна система, побудована колись Леонідом Даниловичем Кучмою.

Немає ніякої різниці між Суркісом, Фірташем, кварталівцями. Просто у кожного у цій системі своя роль. Вона спокуслива і розумна. Для неї головне гроші. Все одно звідки- з Росії чи з Америки.

Система займається імітацією якихось реформ, змінює обличчя при владі, контролює кошти людей, політику і медіа. Вона може змінювати пропори : від червоно- чорного до триколора. Їй байдуже. Система бореться проти нахабних бунтарів, які часто виходять з неї самої, порушуючи баланс.

Їх не влаштовував Янукович, який почав будувати монархію за російським зразком, їх не влаштовував Порошенко, який за західним зразком почав будувати національну демократію. Тому вони все робили , щоб використати традиційне розділення суспільства між прихильниками УРСР і УНР, вони все робили, щоб використати інтереси то російських, то американських бізнесових і політичних кіл. Їм байдуже, яких.

Бо це космополітичне середовище, єдиною цінністю якого є гроші. Вони мають агентів у всіх владах, у них немає політичних поглядів, вони прямі нащадки системи ,створеної радянською комуністичною номенклатурою на гроші КПРС після розвалу Радянського Союзу. І тому, звичайно, пострадянський світ і ціннісно і ментально їм ближче.

Я навіть не засуджую і ні в чому не звинувачую цих людей від Льовочкіна до Зеленського. Хіба можна звинувачувати снігову лавину, повінь, буревій, які з сумною періодичність нищать молоді паростки українського державного і національного відродження? І я навіть не знаю, чи зможе цей український ліс відновитися, встояти і вирости достатньо сильним, щоб не боятися стихійних лих.

Микола КНЯЖИЦЬКИЙ

Святкування ювілею бізнесмена та народного депутата Григорія Суркіса розпочалося вдень 4 вересня і тривало близько 10 годин у елітному готелі «Інтерконтиненталь» у центрі столиці. Знімальна група «Схем» зафіксувала там скупчення охорони та автомобілів преміум-класу, а згодом і гостей святкування.

Серед них журналісти зауважили представників чинної влади.

Це – новий голова СБУ Іван Баканов та перший помічник президента Зеленського Сергій Шефір.Приїхали привітати депутата і бізнесмена також олігархи. Це – Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов.У компанії дружини на свято приїхав інший олігарх Віктор Пінчук. Завітав і його тесть – експрезидент Леонід Кучма.

Григорій Суркіс разом із братом Ігорем навесні став фігурантом розслідування «Схем» «П. дав добро» про одну з найбільших афер в енергетиці часів президента Порошенка. Журналісти оприлюднили записи телефонних розмов, на яких бізнесмен і ексдепутат Дмитро Крючков, який підозрюється НАБУ в розкраданні сотень мільйонів гривень коштів напівдержавних обленерго, отримував вказівки від братів-бізнесменів Ігоря та Григорія Суркісів.

НАБУ вже двічі допитувало Суркісів, досліджуючи їхню роль у корупційній оборудці. Сам Григорій Суркіс у травні цього року свою причетність до афери спростував.

Радіо "Свобода"



Теги:єврейське лоббі, 95 квартал, Пінчук, Суркіс, Кучма, перемога Зеленського, Баканов


Читайте також



Коментарі (0)
avatar