реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Племінник Джона Кеннеді воював за Україну

Був готовий померти там: племінник Джона Кеннеді був добровольцем на війні в Україні.

Член сім'ї 35-го президента США JFK, Джона Ф. Кеннеді, 28-річний Коннор Кеннеді розповів, як він воював в Україні у лавах Міжнародного Леґіону. На своїй сторінці в Instagram він опублікував пост, де поділився своїми враженнями про перебування в Україні і сказав, що він був глибоко зворушений побаченим.

Невідомо, як довго онуковий племінник JFK перебував на фронті, однак у своїм повідомленні написав, що був готовий там померти. Свій пост він супроводив знимкою свого друга Ніка, який сидить спиною до камери у своїм армійськім спорядженні.

"Як і багато людей, я був глибоко зворушений тим, що сталося в Україні за останній рік. Я хотів допомогти. Коли я почув про Міжнародний Леґіон України, я зрозумів, що поїду, і наступного дня вирушив до посольства, щоб записатися", — пише Кеннеді.

Свого рішення він не розголошував, оскільки не хотів, щоб родичі та друзі хвилювалися. Тільки одна людина знала, що він вирушив на війну, і ще одна знав його справжнє ім'я. Він не хотів, щоб у Леґіоні до нього ставилися по-особливому. Як зізнався сам Кеннеді, в нього зовсім не було досвіду військової служби: "В мене не було досвіду служби в армії, і я не був відмінним стрільцем, але я міг носити важкі речі і швидко вчився. Я також був готовий померти там. Після недовгого навчання вони погодилися спрямувати мене на північно-східний фронт".

Кеннеді зізнався, що як солдатові йому було страшно і що йому пощастило живим повернутися додому. «Мої друзі там знають, чому я мусив повернутися додому. Я завжди буду в боргу перед ними.» Він дорожить здобутим досвідом і тим прикладом, який йому показали товариші по службі.

"Ця війна, як і всі інші, жахлива. Люди, яких я зустрів, були найхоробріші з усіх, кого я коли-небудь знав. Мої товариші-леґіонери — вихідці з різних країн, різного походження та ідеології — справжні борці за свободу. Війна в Україні визначить подальшу долю демократії у цьому столітті".

Коннор закликав усіх небайдужих надавати допомогу леґіонерам в Україні всім, чим можливо: "Вступайте до Леґіону, допомагайте на кордоні або посилайте медикаменти. Щодня хтось там жертвує всім заради міцного миру."Фокус



Теги:широка війна, Україна - США, Кеннеді


Читайте також



Коментарі (0)
avatar