реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Платани на Ремісничій

Вулиця Реміснича у Чернігові важлива, бо веде і до центрального ринку, і до Воскресенської церкви.

Тож усю вулицю цього року капітально відремонтовано - не тільки дорожнє покриття, а й тротуари, та ще й зроблено об'їзд навколо дзвіниці церкви. Бо раніше проїзд, у порушення норм і правил благочестя і здорового глузду, був між храмом та дзвіницею.

А цього тижня вздовж лівої сторони вулиці в напрямку Воскресенської церкви працівниці комунального підприємства "Зеленбуд" висаджують підрощені 10-річні саджанці платанів. Для Чернігова це не типові, однак перспективні дерева.

Начальник "Зеленбуду" Роман Старіков каже: "Хоч і вважалося раніше, що платан - південне дерево, але ж кліматичні умови змінюються, і зараз у нашому місті вони повинні себе дуже добре почуватися. Був експеримент, ми висадили платан у Чернігові -- і вже два роки він дуже гарно росте".

Платани ростуть великими, мають добру крону, а це так важливо для людної міської вулиці. І для захисту від палючого літнього сонця, і для шумоізоляції у квартирах. Міське підприємство купує платани із закритою кореневою системою і не молодші, ніж п'ять років. Загалом уже посаджено 19 дерев, а після облаштування будівельниками іншої сторони вулиці - висадять платани і там.
"Голос України"



Теги:платани, озеленення, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar