реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Яскраві клени для міні-скверів

У районі П’яти кутів, де сходяться п’ять вулиць Чернігова, створили два маленькі сквери. Щойно там висадили 38 підрощених молодих дерев.

Як повідомила пресслужба міської ради, всі висаджені тут різновиди дерев є морозостійкими, менше за інші бояться солі та пристосовані до міського середовища. Зокрема, у міні-сквері, розташованому біля зупинки громадського транспорту, висадили 14 червоних кленів Rubrum віком 6-8 років, середньою висотою у 5 метрів, обхватом стовбура у 16 см. Ці клени мають пірамідальну крону і стрижневу кореневу систему з великою кількістю тонких коренів у верхньому шарі ґрунту. Особливо примітними вони будуть восени, оскільки у цей період листя таких кленів набуває яскравого насиченого помаранчево-червоного забарвлення.

У цьому ж міні-сквері висадили й 10 кленів Фрімана. Їх листя, як і кленів Rubrum, також набувають восени помаранчево-червоного відтінку. Саджанці теж підрощені: мають 18-20 см в обхваті, вік від 8 до 10 років та висоту 5 метрів.

А в другому міні-сквері, через дорогу від першого, тепер ростимуть 14 кленів Сансет. Їх листя восени змінює колір з зеленого на жовто-помаранчевий. Зараз вони мають до 16 см в обхваті стовбура, висоту у 4-5 метрів та вік 6-8 років.

"Голос України"



Теги:озеленення, Чернігівська міська рада, клен, нові сквери


Читайте також



Коментарі (0)
avatar