реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

«Північ» констатує: територіальна оборона в нормі

12 лютого в Чернігові завершилися збори керівного складу Південного оперативного командування та Територіального управління “Північ” Сухопутних військ.

У Чернігові, в управлінні Територіального управління “Північ” збір керівного складу було проведено з метою підвищення рівня злагодженості роботи офіцерів управління з підпорядкованими військовими комісаріатами і установами, організації взаємодії з органами управління інших силових структур, ознайомлення його учасників з керівними документами з питань бойової та мобілізаційної підготовки, а також удосконалення практичних дій особового складу у виконанні функціональних обов’язків у мирний та воєнний час.

До чотириденного заходу, який проходив під керівництвом начальника Територіального управління “Північ” генерал-майора Анатолія Сиротенка, було залучено офіцерів штабу Територіального управління, командирів військових частин безпосереднього підпорядкування, обласних військових комісарів, представників Державної прикордонної служби, Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, Служби безпеки та Міністерства внутрішніх справ України.

За словами генерал-майора Анатолія Сиротенка, під час проведених занять було досягнуто єдиного розуміння щодо алгоритму роботи на пунктах управління в ході організації планування територіальної оборони. Крім того, учасники збору удосконалили практичні навички у виконанні функціональних обов’язків під час проведення оперативно-тактичних розрахунків, опанували методи та порядок роботи посадових осіб в ході організації планування територіальної оборони.

– Протягом збору з особовим складом проведено низку теоретичних та практичних занять. Мета збору керівного складу досягнута, і вважаю, що ця організована робота позитивно вплине на рівень професійної підготовки офіцерів та досягнення єдиного розуміння завдань, що покладені на Територіальне управління “Північ”, – зазначив генерал-майор Анатолій Сиротенко.

Також керівник збору відзначив активну участь у заході запрошених гостей, представників інших силових структур та органів місцевого самоврядування, які показали свою підготовленість, злагодженість і майстерність, відповідальність, компетентність і відмінні організаторські здібності.

– Я вважаю, що в ході проведення різного роду командно-штабних та мобілізаційних навчань ми зможемо налагодити чітку взаємодію між місцевими органами влади та органами управління, підрозділами Збройних Сил та інших силових структур України в ході спільного виконання завдань, – підкреслив генерал-майор Анатолій Сиротенко.

На завершення заходу він звернув увагу обласних військових комісарів на питання збереження життя та здоров’я військовослужбовців, запобігання травмування особового складу та недопущення випадків правопорушень у підпорядкованих військових комісаріатах.

ВАЛЕНТИН БУРЯЧЕНКО,
СПЕЦІАЛЬНО ДЛЯ «СІВЕРЩИНИ»







Теги:Генерал, Північ, Збройні Сили, Оборона, територіальна, Сиротенко, армія, Чернігівська область


Читайте також



Коментарі (0)
avatar