реклама партнерів:
Головна › Новини › Поради

Півмільйона податку -- за орендовані квартири

В ДПІ у м. Чернігові зареєстровано 3041 фізичних осіб, які надають в оренду майно. Ними з початку 2011 року сплачено до бюджету 436,3 тис. грн. єдиного податку, податку з доходів фізичних осіб – 184,6 тис. грн.

На обліку в ДПІ у м. Чернігові перебуває 45 фізичних осіб, які надають в оренду майно подобово, з яких 17 громадян та 28 СГД - фізичних осіб. Про це повідомила начальник відділу адміністрування майнових податків Алла Супрун.

Постійно здійснюється аналіз та накопичення інформації із зовнішніх джерел, опрацьовуються оголошення у ЗМІ. У такий спосіб виявляються громадяни, які здають майно у найм і не сплачують податки. З початку 2011 року залучено до оподаткування 26 громадян, а саме за результатами опрацювання оголошень та отриманої інформації з зовнішніх джерел 17 СГД зареєструвались приватними підприємцями. Ними з початку року сплачено до бюджету 21,2 тис. грн.

Також з метою залучення до оподаткування фізичних осіб, які здають в оренду приміщення юридичним особам та отримують неоподатковувані доходи, постійно проводиться аналіз форми 1-ДФ (податковий розрахунок сум нарахованого (сплаченого) доходу і сум утриманого з них податку), та з метою залучення до бюджету додаткових коштів систематично проводиться аналіз рішень міської ради про переведення квартир з житлового фонду до не житлового. Власники приміщень запрошуються до ДПІ у м. Чернігові.

Відділ масово – роз’яснювальної роботи
та звернень громадян ДПІ у м. Чернігові



Теги:оренда майна, Податки, ДПІ в Чернігові


Читайте також



Коментарі (0)
avatar