реклама партнерів:
Головна › Новини › Село

Після публікації "Сіверщини" прокуратура виявила порушення

Виявлено порушення при виділенні 57 га організації «Родова земля»
При перевірці дотримання земельного законодавства, проведеною органами прокуратури Чернігівської області, виявлено суттєві порушення закону при наданні в 2004 році в Ріпкинському районі земельних ділянок 22 громадянам.

Вони є членами громадської організації «Родова земля».

Про це «Високому Валу» повідомила Наталія Чусь, прес-секретар прокурора Чернігівської області.Зокрема, в порушення ст.118 Земельного кодексу України, проект відведення земельної ділянки не розроблявся.

Однак розпорядженням голови Ріпкинської райдержадміністрації від 24.05.2004 року ці землі на території Пушкарівської сільської ради загальною площею 56,8га, в тому числі 54га ріллі, були безоплатно передані у приватну власність.

У подальшому була виготовлена лише технічна документація, за якою і видані державні акти на право власності на землю.

Незаконне розпорядження голови райдержадміністрації опротестовано, підготовлено судові позови про визнання державних актів недійсними.

Такі порушення на Чернігівщині виявляються далеко не вперше. Тільки цього року органами прокуратури області внесено ще чотири протести з аналогічних підстав. Протести задоволено.

Від редакції "Сіверщини".
Цю інформацію ми взяли з дружнього нам сайту "Високий Вал". Але прес-служба прокуратури замовчує, що рішення правоохоронців з"явилося після публікації у газеті "Сіверщина" -- журналістське розслідування Сергія Кордика викликало тоді багато нарікань членів "Родової землі", але, виявилось, що облогуючі їхї землі ще й виділені незаконно.
Проте прес-служба обласної прокуратури досі не може працювати нормально зі ЗМІ -- адже "Сіверщина" була єдиною газетою, яка сміла критикувати прокурора Анатолія Василевського, тепер уже колишнього. Прокурора зняли, а надуті губи прес-служби лишилися?






Коментарі (0)
avatar