реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Пілоту, який бомбив Чернігів, оголосили підозру

5 березня підрозділи протиповітряної оборони України збили російський літак у Чернігові. Його пілот, який встиг катапультуватися, після приземлення пристрелив чоловіка. Окупанта затримали, йому загрожує довічне позбавлення волі.
Про це йдеться у повідомленні Офісу Генпрокурора.

5 березня близько 12:40 над Черніговом в районі Забарівки українські протиповітряні сили збили російський літак СУ-34. Після підбиття він упав на околицю приватного сектору.

Два пілоти російського літака катапультувалися на околицях Чернігова. Один із них, майор Константин Криволапов, загинув (відео з ним опублікував «Чернігів оперативний»). Він був у базі даних «Миротворець» як учасник бомбардування мирного населення Сирії.

Інший пілот збитого Су-34, майор Олександр Красноярцев, приземлився на приватний будинок у районі Забарівки, де й потрапив у полон. Під час допиту він заявив, що вперше здійснив виліт над Черніговом, а до цього здійснював нальоти на кордоні.
За даними СБУ, він був «асом» путіна і за свої звірства в Сирії отримав аудієнцією з башаром асадом. У мережі знайшли фото путіна, асада і, ймовірно, одного з пілотів.

Та, за даними слідства, після приземлення на подвір'я житлового будинку, Красноярцева помітив цивільний громадянин України — 42-річний Віталій Сергієнко. Пілот рф, усвідомлюючи, що його можуть затримати вистрілив у чоловіка зі своєї табельної зброї. Сергієнко помер унаслідок отриманих поранень на місці. Після цього Красноярцева затримали підрозділи ЗСУ.

Наразі прокуратура повідомила російському пілоту про підозру у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаному з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України). Максимальна санкція цієї статті — довічне позбавлення волі.Громадське



Теги:гаага, широка війна, Генпрокуратура, росіяни, військові злочини


Читайте також



Коментарі (0)
avatar