реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Пікет проти "кубла Рудьковського"

5 січня 2012 року відбулася чергове пікетування сесії Козелецької районної ради Чернігівської області. Пікетування пройшло з вимогою припинити діяльність нічного клубу «Тронадо», а приміщення кінотеатру «Ювілейний», в якому працює нічний клуб передати в управління відділу культури і туризму районної державної адміністрації. Наразі нічний клуб став центром дитячої розпусти, наркоманії та алкоголізму.

Під час попередньо акції, яка відбулася 25 листопада, проводився збір підписів під листом на ім’я голови Козелецької районної ради з вимогою передати приміщення кінотеатру «Ювілейний» в оперативне управління відділу культури і туризму районної державної адміністрації, який пізніше був вручений йому особисто.

5 січня на сесії Козелецької районної ради розглядався бюджет на наступний рік. У ньому, як і слід було очікувати, не знайшлося коштів на відновлення кінотеатру «Ювілейний». На депутатські звернення від опозиції та на лист надійшла відповідь, в якій зазначалося, що грошей в бюджеті на утримання кінотеатру немає. Та й не могли вони бути передбаченні, оскільки ніхто їх і не намагався знайти. Не дивує і депутатська байдужість до існуючої проблеми. По-переше депутатська більшість, котру складають регіонали, комуністи, соціалісти та Сильна України, загалом 59 з 86 депутати, вочевидь злякавшись представників від ВО «Свобода», проголосували проти їх присутності на сесії, а опісля швиденько прийняли бюджет без жодних заперечень.

Загалом прийнятий бюджет можна охарактеризувати бюджетом котрий направлений на вимирання села і «відмивання» значних коштів на будівельних підрядах. Для прикладу фінансування заробітних плат для вчителів передбачено лише на 10 місяців і це без врахування інфляції та індексації. На ремонт приміщення колишньої школи в с. Олбин, котра в 2011 р. потрапила під оптимізацію, депутати направили 800тис. грн. За їх рахунок там з’явиться пансіонат для пристарілих. Хоча подібні заклади у районі заповненні лише на 40-50%. На ремонт опалювальної системи в маєтку Розумовського в с. Лемеші буде направлено близько 190 тис. Для порівняння питання відновлення діяльності кінотеатру «Ювілейний» складає лише 50 тис. гривень, гроші необхідні для придбання необхідної техніки для кінопоказів.

Загалом позицію ж депутатів можна охарактеризувати словами голови адміністрації Мисливця, котрий у приватній розмові зазначив, що нічний клуб Торнадо не є його проблемою, проблемою є те що самі батьки не займаються вихованням своїх дітей. Безумовно це так і певний, що про своїх дітей він подбає добре. Обурює інше, по-перше його відповідь надто схожа на «Досить скиглити беріть лопати в руки..», а по-друге висловлюватися таким чином можуть дозволити собі вихователі в дитячому садочку, але в жодному разі не люди котрі знаходяться при владі. Вочевидь більшість чиновників забули прості істини, що державна влада – це державний інститут діяльність якого спрямована на забезпечення виконання законів, управління сферами суспільного життя і направлена на його добробут.

Очевидно, що сьогодні діяльність, а скоріше бездіяльність чиновницького апарату набула загрозливого характеру не тільки для розвитку української нації але й для її існування загалом. Чиновницькі крісла та депутатські мандати давно перетворилися на метод бути вище закону та заробляння грошей за рахунок все зростаючої корупції. Говорячи ж про діяльність місцевої влади на Чернігівщині, можна констатувати найгіршу статистику по соціально-економічним показникам по Україні. Статистика свідчить, що сільське населення в порівняні з міським убуває шаленими темпами. Так, сільське населення на Чернігівщині за період 1991-2010рр скоротилося на 35.4%. Демографічна ситуація по країні одна з найгірших. За січень вересень 2011 коєфіціет природного приросту населення складає - 9.3 на тисячу мешканців, хоча ще в 2010 він складав - 10.5. Доповнює статистику перші місця по смертності та алкоголізму. Зрозуміло, що про жодну програму залучення молоді чи сприяння народжуваності наразі мови не йде. І тому тільки божевільні зважаться народити і виховувати дитину в умовах коли тотальна оптимізація закриває медичні і навчальні заклади. Коли дітей вимушені возити на застарілих автобусах до шкільних закладів за 13 км. і то в тих випадках коли є солярка. Безумовно приведена статистика є результатом діяльності влади на місцях і очевидно що при діючій владі вона буде лише погіршуватися.

Наші акції вже викликали чималий резонанс як у районі так і в області. Показовим також стало те, що опісля минулого пікетування 25 листопада 2011 року, зі стін нічного клубу були прибрані рекламні банери екс-міністра та депутата Чернгівської обласної ради М. Рудьковского. Одна справа «кришувати» своїх однопартійців-соціалістів, власників нічного клубу, а зовсім інша бруднитися в окрузі, по якому збираєшся балотуватися до Верховної Ради. На наступній Чернігівській обласній сесії Козелецька влада буде звітувати про свою діяльність з боротьби з наркоманією та алкоголізмом і на ньому вони будуть змушені говорити про діяльність нічного клубу «Торнадо».

Незважаючи на те, що ми не маємо депутатів ні в Чернігівській обласній, ні в Козелецькій районній радах, позиція ВО «Свобода» чітка і послідовна -- припинення діяльності центру наркоманії і розпусти. А якщо говорити загалом - це постійна боротьба проти існуючої олігархічно-панівної верхівки та існуючої системи влади, котрі стоять на заваді розвитку здорової української нації.

Голова Бобровицької організації ВО «Свобода»
Сергій АНДРЄЄВ



Теги:наркоманія, Козелець, свобода, Микола Рудьковський


Читайте також



Коментарі (0)
avatar