реклама партнерів:
Головна › Новини › Спецакції

Підсумки дитячого конкурсу підбито

Підбито підсумки конкурсу „Податки очима дітей”. Високого рівня добровільної сплати податків можна досягти лише змалку виховуючи у громадян усвідомлення свого обов’язку сплачувати податки. На жаль, наше суспільство ще не може похвалитися таким уважним ставленням до питання виховання молоді – потенційних платників податків, як в інших розвинутих країнах. Тому цю функцію беруть на себе і органи державної податкової служби.

Одним зі шляхів виховання у дітей податкової культури, яка знадобиться їм у подальшому, дорослому житті, є щорічне проведення конкурсу дитячої творчості “Податки очима дітей”, ініціатором якого виступає Державна податкова адміністрація України.

Податківці міста запропонували учням загальноосвітніх навчальних закладів висловити своє розуміння теми податків.

Роботи на податкову тематику цього року малювали, творили та писали учні шкіл, художньої школи, обласного палацу дітей та юнацтва. Оцінювання робіт проводилося по двох вікових категоріях серед дітей від 9 до 16років. Члени комісії відзначили високу зацікавленість дітей навчальних закладів у проведенні конкурсу.

Кращими визнано роботи учнів Симоненко Тетяни “Світлик і Тетянка” (поема та радіоп’єса), Костюк Насті “Податки” (тісто пластика). Ковтун Дар’я та Буркевич Іван висловили своє бачення податків засобами живопису, а Джума Сергій зробив керамічний доробок “Наповнимо Бюджет, як діжку ”.

Результати конкурсу засвідчили, що у дітей вже є певне уявлення про податки. Вони розуміють, що податки необхідні для розвитку суспільства, а тому їх треба сплачувати. Юні творці продемонстрували глибоке громадянське розуміння інтересів суспільства, небайдужість до того, що в ньому відбувається.

На погляд податківців, конкурси дитячої творчості дають бажані результати. Адже кожна дитина, працюючи над своїми роботами, безпосередньо ознайомилася з поняттям „податки”, усвідомлює їх призначення та важливість для суспільства.

Ірина Берегова, ДПІ у м. Чернігові




Теги:конкурс Податки очима дітей


Читайте також



Коментарі (0)
avatar