реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Підозрюваних взяли під варту

Суд взяв під варту військовослужбовців, причетних до вибуху в Чернігові. В результаті події було поранено 15 осіб.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Державного бюро розслідувань.

За клопотанням слідчих ДБР Деснянський районний суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці з правом внесення застави.

Військовослужбовцю, який на виставці зброї дозволив дитині натиснути спусковий гачок реактивної протитанкової гранати, і його командиру призначено заставу в сумі 416 тисяч гривень для кожного.

Раніше працівники ДБР повідомили про підозру цим військовим у порушенні правил поводження зі зброєю, що заподіяло тілесні ушкодження кільком особам. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років.

Адвокат підозрюваного Олег Костюк зазначає, що РПГ-26, який, за версією слідства, здетонував, не був на балансі військової частини, зараз невідомо, яким чином цей боєприпас міг потрапити на демонстраційний стіл на ярмарку. З його слів, слідство це не встановило.

Підозрюваний апелює до запису з камер спостереження художнього музею. З його слів, він мав зафіксувати, що під час розвантаження зброї РПГ-26 серед неї не було.Обвинувачений каже, що під час вибуху був на обіді.

Другого підозрюваного на прохання захисника з лави підсудних супроводили ближче до адвоката. Він погано чує через контузію, яку отримав внаслідок вибуху на благодійному ярмарку.

"В момент вибуху я був стороною біля хлопчика, якби я крок зробив, мені б знесло голову, та і все. Це виходить, що я сам зняв чеку, дав йому, щоб він мене застрелив", — говорить другий тероборонівець.

На думку його адвоката Сергія Кутукова, те що військовий травмувався в результаті спрацювання реактивної протитанкової гранати, явно свідчить, що він не очікував і не знав, що вона знаходиться у бойовому стані.

Проте хто ж дозволив проведення виставки (масового заходу) в центрі міста та ще й з використанням зброї - не повідомляється.

Нагадаємо, що внаслідок детонування одного з боєприпасів, який трапився 3 вересня на Валу у Чернігові під час благодійного ярмарку, травмувалися восьмеро дітей (віком від 2 до 12 років), двоє з яких перебувають у дитячій лікарні, шестеро дорослих цивільних та один військовий, який нині у військовому шпиталі.

Окрім дворічного хлопчика, постраждали чотирирічний та тринадцятирічний хлопці, які отримали акустичну травму – так зване оглушення. Семирічному в лікарні наклали шви на руку, також у нього діагностували струс мозку. Нині дитина госпіталізована. Двоє братів, 10 й 12 років, уже відпустили додому. У старшого – травма тулуба.

Фото Суспільне\Чернігів



Теги:Вал, вибух в Чернігові, ДБР, виставка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar