реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Підкуп виборців 206 округу розпочався!

Заяви на отримання благодійної допомоги, а також анкети й запитання про адресу виборчої дільниці та досвід участі у виборчих кампаніях. Їх від благодійного фонду Сергія Шахова почали розповсюджувати у Чернігові та Чернігівському районі.

Фото заяв та анкет оприлюднив керівник осередку партії "Національний корпус" в області Олександр Тарнавський. Про це повідомляє Суспільне\ Чернігів

Як розповів він у коментарі "Суспільному", оригінали заяв йому дали люди, яких беруть працювати агітаторами у команду Шахова.

"Зараз ці бланки роздають агітаторам, у них завдання зібрати по 10 чоловік, які будуть згодні на благодійну допомогу. Зараз вони просто збирають агітаторів".

Олександр Тарнавський роздачу благодійної допомоги й збір персональних даних пов’язує із майбутніми виборами за 206 округом. До його складу входять Новозаводський район Чернігова, колишні Чернігівський(у межах до укрупнення районів, - ред.) та Ріпкинський райони.

"За роки виборів вони навчилися, як обходити закон. Вони не підкупають виборців, а займаються благодійністю. Ми розуміємо, що це підкуп виборців. Але, я впевнений, що поліція нічого не зможе зробити, тому що, я звертався до поліції у 2019 році, коли були вибори Березенка, Микитася, жодних відповідальних я не побачив. Хоча були зафіксовані підкупи", — пояснив Тарнавський.

Хто такий Сергій Шахов?

Він народний депутат України, член депутатської групи "Довіра". Обраний за 114 округом на Луганщині. Член партії "Наш край", після смерті нардепа за 208 округом та його однопартійця Валерія Давиденка, наполягав на тому, що це було не самогубство, а замовне вбивство.

Що кажуть у фонді Шахова?

Ми зателефонували на гарячу лінію благодійної організації "Благодійний фонд Сергія Шахова". Жінка, яка не представилась, розповіла, що фонд планує роздавати продуктові набори.

"Це елементарна матеріальна допомога, продуктові набори, що саме туди входить, побачимо потім. Заяви розповсюджують волонтери, які працюють у фонді Шахова".
З приводу пунктів в заяві "Наявність досвіду щодо участі в роботі виборчих комісій" та "Номер та адреса виборчої дільниці, на якій особа голосує" відповіли так:

"Цю графу можна заповнювати або не заповнювати за власним бажанням, є люди, які потім хочуть брати участь на виборах, просяться працювати до комісій. Для них є список, щоб потім запропонувати роботу і були контакти, куди звертатися".

Думка експерта спілки "Громадські Ініціативи України" Павла Пущенка

"Якщо збираються персональні дані, то це очевидно: щоб здійснювати комунікацію з цим виборцем. Яка вже буде комунікація: чи просто роздача агітації, чи форма підкупу, пряма або непряма, цього я не можу знати".
З приводу пунктів в заяві "Наявність досвіду щодо участі в роботі виборчих комісій" та "Номер та адреса виборчої дільниці, на якій особа голосує" Павло коментує так:

"Щоб залучати людей до роботи в виборчих комісіях: це може бути робота спостерігачами й персональні дані людей використовуються потім для агітації".
Зазначимо, партія "Наш край" поки що не заявляла про намір брати участь у проміжних виборах за 206 округом. Суспільне намагається отримати коментар керівництва обласного осередку політсили з цього приводу.

Колаж і текст Суспільне/Чернігів



Теги:підкуп виборців, Наш край, 206 округ, Павло Пущенко, Олександр тарнавський, Шахов


Читайте також



Коментарі (0)
avatar