реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Перша греко- католицька парафія перейшла до УПЦ

Перехід греко- католиків до української православної церкви розпочався. Це те, що так довго й категорично заперечували католики і що є природнім для віруючи українців, які знають історію і розуміють, що й Москва нам не мати, але й Рим нам не батько!

Повідомлення РІСУ: "Парафіяни храму Стрітення Господнього, що в центрі Львова, 3 березня проголосували за перехід від Української Греко-Католицької Церкви до Православної Церкви України. Про це повідомляє ZAXID.NET з посиланням на декана Української академії друкарства Ігоря Барановського.

Як зазначається, у храмі Стрітення Господнього проводили богослужіння греко-католики та римо-католики. Однак торік між парафіянами двох конфесій виник конфлікт. Після чого митрополит Львівської архиєпархії УГКЦ Ігор (Возьняк) відкликав звідти свого священика, греко-католики проводили служби в храмі самостійно. Своєю чергою, римо-католики моляться у приміщенні Курії РКЦ, що розташована поруч.

У лютому 2019 року УГКЦ взагалі ліквідувала парафію храму Стрітення Господнього".



Теги:львів, греко- католики, перехід парафій, УПЦ, УГКЦ


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
ну як? як католики можуть перейти до православних, тим більше до розкольників? вони що, змінили віру, їх по новому хрестили? єресь якась !!!
avatar