реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Переслідування Порошенка: чергова підозра президенту

Державне бюро розслідувань України направили у Генеральну прокуратуру проєкт повідомлення про підозру п’ятому президенту України, народному депутату Петру Порошенку. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

«Проект підозри підготовлено та направлено до прокуратури в рамках досудового розслідування кримінального провадження щодо можливого неправомірного впливу на проведення конкурсу з добору кандидатів для призначення членів Вищої ради правосуддя у березні-травні 2019 року.

У документі іде мова про підозру п’ятого президента України у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 3 статті 109 та частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України», – мовиться у повідомленні.

Слідчі бюро також направили до прокуратури проєкт подання до Верховної Ради щодо надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності Петра Порошенка, який наразі є чинним народним депутатом.

9 жовтня до 13-ти зросла кількість проваджень у ДБР щодо п’ятого президента України Петра Порошенка, останнім із них стало провадження щодо недекларування доходів.

Колишній президент заявив, що справи, в яких він фігурує, інспіровані колишнім першим заступником голови адміністрації президента-втікача Януковича Андрієм Портновим і є «яскравим підтвердженням того реваншу, який сьогодні, як ракова пухлина, намагається поширюватися Україною».

Захист п'ятого президента України Петра Порошенка вважає, що проєкт підозри, переданий ДБР до ГПУ, «є нічим іншим як російським замовленням». Про це 18 листопада в блозі на сторінці видання «Українська правда» написав адвокат Порошенка Ігор Головань.

На думку захисника, такі дії мають на меті завдати «шкоди репутації п'ятого президента, а також спробою перешкодити Петру Порошенку провести ряд зустрічей з іноземними лідерами на саміті Європейської народної партії у Хорватії та на безпековому форумі в Галіфаксі (Канада)».

«15 листопада Шевченківський суд (районний суд у Києві – ред.) зобоов'язав ДБР розглянути клопотання про закриття саме цього провадження. І конвульсії Труби (директор ДБР Роман Труба – ред.) – всього лише спроба ухилитися від виконання судового рішення», – твердить адвокат Порошенка.

Радіо "Свобода"



Теги:ДБР, команда ЗЕ, порошенко, ГПУ, гібридна війна


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
Щоб не було такого надалі стосовно будь якого президента, необхідно встановити 5-річний імунітет щодо переслідувань.
avatar